Kiderült, ki szerezte meg Luke fénykardját Felhővárosban

Star_Wars_Reveal_Lukes_Lightsaber.jpg

A 2020-ban újraindult, A Birodalom visszavág csúcspontját továbbszövő Star Wars képregénysorozat második számában Darth Vader és Luke Skywalker párbaja után volt egy érdekes jelenet a fiatal Skywalker látomásában, miszerint egy csuklyás alak elkapja az elvesztett fegyvert. Lehetett találgatni sokáig, hogy vajon Charles Soule kit rejteget a köpeny alatt, és most az 5. számban felfedte magát a kánonban korábban már látott rejtélyes illető. Figyelem, a továbbiakban spoilerek találhatóak a képregényből!

Miközben Luke az elveszett fénykard után kutat az új számban, az Erő a Serelia bolygóra vezeti, ahol megérzi a vízióban tapasztalt nő jelenlétét. Ott egy tunikás személy fogadja, de mikor hirtelen egy ketrecben találja magát, amit lassan megtölt a víz, kénytelen felfedni erejét az Erőben. Ekkor mutatja meg kilétét a másik, aki nem más, mint Verla.

Verla

 

Verláról azt tudhatjuk más képregényből, hogy őt a Jedi Ferren Barr tanította, és a 66-os parancs egyik túlélője. A karakter először a Charles Soule és Giuseppe Camuncoli-féle Darth Vader: A Sith sötét nagyura sorozatban tűnt fel, aki bujkálni próbál mestere végzete után. A Star Wars 5-ik számában a nő mesél Luke-nek a vadászatról és a 66-os parancsról, mikor "a legtöbb Jedi odaveszett", köztük a "lovagok, padawanok és ifjak". Továbbá az inkvizítorokról, a Darth Vader alatt szolgáló Jedi-vadászokról is említést tesz, így a képregény megválaszolja azt a kérdést, hogy Luke hogyan tudott meg dolgokat a Jedi-irtásról.

 

Verla látszólag hajlandó segíteni Luke-on, de érzékeli, hogy a fiú rejteget előle valamit. Ekkor kinyúl az Erővel és rájön, hogy Darth Vader az apja. Az átélt traumától Verla haladéktalanul úgy dönt, hogy elárasztja a cellát és megfullasztja Luke-ot.

 

Forrás: screenrant.com

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo