Itthon is jön a könyv, amiben visszatér a Jedha bolygó

jedha.jpg

Újabb Star Wars-könyv magyar fordításának érkezését harangozta be a Szukits kiadó: a Köztársaság Fénykora megjelenések második fázisa folytatódik a George Mann által jegyzett A Jedha ostroma című kötettel. Ez a könyv az azonos című hangoskönyv szöveges leirata, és valamikor 2023 folyamán fog megjelenni, már elő is jegyezhetjük.

A kötet a Zsivány Egyesben megismert, illetve a Jedha hamvai képregény fő helyszínéül szolgáló bolygóra repíti vissza az olvasókat. Története egy másik hamarosan érkező könyv, A Köztársaság Fénykora: Konvergencia című regény eseményeit követően játszódik. Alább a hivatalos leírását olvashatjátok:

"Jedha: az ősi világ, melyet mindenki látni akar, ám uralma alá még soha senki nem tudta hajtani. A sokat látott bolygó olyan olvasztótégelye a galaxis népeinek, ahol még a Jedi Rend is csupán egy az Erőt bálványozó és tanulmányozó számos csoport közül. A Whillek Őrzőitől kezdve a Nyitott Kéz Útjának tagjaiig számtalan látogató érkezik ide, hogy békében tanuljon és részesüljön a tudásból.

Miközben a Jedha az Egyensúly Ünnepére készül, a galaxis próbál magához térni az Eiramon és az E’ronohon történt erőszakos események után. Creighton Sun mester és Aida Forte Jedi-lovag a két bolygó delegációinak társaságában érkezik a Jedhára, hogy hivatalosan is véget vessenek az Örökkévaló Háborúnak. Azt remélik, hogy az itt élő sokszínű nép harmóniája a békeszerződés aláírásával együtt az egység jelképévé válhat a galaxis lakói számára.

Ám nem mindenki örül a Jedik bevonásának, és nem mindenki hajlandó elkötelezni magát a béke mellett. Híresztelések kelnek szárnyra, miszerint a Jedik nyomában harc és öldöklés jár, az Örökkévaló Háború által oly régóta fűtött bizalmatlanság és harag pedig most már a Jedhán élő közösségeket is kezdi megfertőzni. És amikor elszabadul az erőszak a szent holdon, az azzal fenyeget, hogy a küzdelem az egész galaxist magával rántja..."

Jedha Ostroma Magy Max1920 Max1080
Darth Plagueis Maul Fekvo

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo