Infók a Star Wars: The Acolyte egyik karakteréről

manny_jacinto_pic_.jpg

A Skywalker-saga egyes korszakaihoz kapcsolódó tartalmak után a Lucasfilm az elmúlt években elkezdte bemutatni a messzi-messzi galaxis történelmének egy újabb éráját: ez a Köztársaság Fénykora, amely a 200 évvel a Baljós árnyak előtti időszakot jelenti. A könyvek és képregények után a Köztársaság Fénykorának korszaka immár mozgóképen is megelevenedett, méghozzá a Young Jedi Adventures animációs szériában, és várhatóan 2024-ben érkezik majd a The Acolyte című élőszereplős sorozat, amely a Sith-ek újbóli feltűnését mutatja majd be.

A The Acolyte-ról már szép lassan csöpögtetik az információkat, a Star Wars Celebrationnek hála is megtudhattunk róla néhány részletet. Ilyen volt például, hogy láthatunk majd benne egy vuki Jedit (akit ráadásul Csubakka legújabb megformálója, Joonas Suotamo fog alakítani; és hogy a könyvekből-képregényekből legalább egy karaktert átemelnek majd.

Az alaptörténet az, hogy egy fiatal Jedi Lovag (őt játssza a hírek szerint a Sötét elmékből és a Játsszunk gyilkosost!-ból ismert Amandla Stenberg) és volt mestere (elvileg őt a Nyerd meg az életed! színésze, Lee Jung-jae alakítja) egy bűnténysorozat feltárása közben felfedezik, hogy a háttérben valamilyen gonosz erő szervezkedik [amiről persze a nézők jól tudják, hogy kicsodákról van szó...]. (Az ő párosuk látható egy korábbi, hivatalos forgatási fotón is.)

A harmadik főbb karakterről az őt megformáló Manny Jacinto (a Top Gun: Maverick, a Kilenc idegen és A jó hely színésze; fenti képünkön) a Celebration alkalmával beszélt a szerepéről. Mint kiderült, az ő esetében nem egy Jediről van szó, hanem egy egyszerű polgárról, aki akarata ellenére belekeveredik a széria fő történetszálát adó nagy küldetésbe. Elhintette viszont, hogy Dafne Keen (Logan – Farkas; Az Úr sötét anyagai) és Charlie Barnett (Végtelen matrjoska) fénykard-forgatók lesznek a sorozatban.

Korábban a sorozat egyik színésznője is beszélt a szerepről, bár jóval szűkszavúbban: Jodie Turner-Smith (Búcsú Yangtól, Fehér zaj) úgy nyilatkozott, hogy az ő karaktere nem Jedi és nem is visel fénykardot.

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo