Infók a Köztársaság Fénykora következő fázisáról

star_wars_fallen_star_the_high_republic_reviews_spoilers_book_novel.jpg

Egy sajnálatos csúszás következtében 2020 közepe helyett 2021 elején debütált a Köztársaság Fénykora projekt, ami a kezdeti akadály ellenére már most elég szépen kibontakozott, és beépült a Star Wars történelmébe és a rajongók köztudatába az írók és a közreműködők által. Sorra jelentek meg a Baljós árnyak előtti időket felvonultató könyvek, hangoskönyvek, képregények, játékok, zene, és egy ütős előzetes kíséretével felfedték az Eclipse című játékot, ami szintén a korszak része lesz.

Annak idején, mikor még csak körvonalazódott a Köztársaság Fénykora a rajongók előtt, az illetékesek három nagy fázisban tervezték meg a projekt történetének elmesélését. Jelenleg az első fázis utolsó harmadánál tartunk, ha az tengerentúli megjelenéseket nézzük, és az első esztendőt megünnepelendő, egy évfordulós videóban emlékeztek meg a neves készítők - Claudia Gray (Mester és tanítványa, Vérvonal), Justina Ireland (Lopakodó árnyak), Daniel José Older (A végső dobás), Cavan Scott (Dooku: Az elveszett Jedi) és Charles Soule (Lando, Kylo Ren felemelkedése) - az eddigi munkafolyamatról, mellesleg a sorozat jövőjébe is kikacsintunk.

Star Wars The High Republic Authors Panel 1024x273

 

Amit a videóból megtudtunk, hogy a második fázis 2022 októberében kezdődik, ám váratlan módon: a Baljós árnyak előtt 200 évvel játszódó történetek előzményei lesznek, és azokat fogják megelőzni időben 150 évvel. Az előzményes folytatás elmesélésében új és ismerős írók csatlakoznak az eddigi alkotógárdához: Zoraida Córdova (A sors keze), George Mann (Myths & Fable, Dark Legends), Tessa Gratton (A Birodalom visszavág – Bizonyos szemszögből) és Lydia Kang, aki a Stories of Jedi and Sith antológiával fogja letenni a névjegyét a messzi-messzi galaxisban.

SWTHR Young Porter Concept Art Reveal 28cjm

 

Cavan Scott ismét egy képregény-sorozatot fog jegyezni az érában, amint a jelenlegi Marvel-féle The High Republic befejeződik. Charles Soule pedig egy hős, a Jedi szakács Porter Engle (elhíresült nevén a Bardotta Pengéje) eredetsztoriját fogja kivesézni, akit már A Jedik fényében megismerhettünk, egy koncepciós rajzot is bemutattak előzetesen hozzá. Soule jelenleg egyébként a Jedik főellenségének, a Marchion Ro nevű Nihilnek ír egy kétszámos karakter-képregényt Eye of the Storm címmel.

 

Mint ahogy azt tavaly bejelentették, a Dark Horce képregénykiadó visszatér a Star Wars franchise-ba, és a nyilatkozatok alapján arról volt szó, hogy az első történetek a Köztársaság Fénykorában játszódnak majd. Most megtudhattuk, hogy Daniel José Older fogja jegyezni a The High Republic Adventures ifjúsági képregény-sorozatot, ami idén ősszel lesz olvasható. Rossz hír, hogy Justina Ireland harmadik hullámos Mission to Disaster című regényének amerikai megjelenése március elsejére tolódik, ám kulcselemeket fog tartalmazni a második ütemhez, valamint Ireland és Tessa Gratton egy ifjúsági könyven dolgoznak, ami a második fázis első hullámában várható.



A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo