Ezt ígéri a Halálcsillagról szóló képregény-antológia

tales_from_the_death_star_article_feature_3a518080.jpeg.jpg

Év elején adtunk hírt a Dark Horse Comics egyik új kiadványáról, a Tales from the Death Star ("Mesék a Halálcsillagról") című, rémtörténeteket tartalmazó képregény-antológiáról. A sztorigyűjtemény angolul szeptemberre ígérték, de végül októberben érkezett meg. Megjelenése kapcsán az író Cavan Scott (Dooku: Az elveszett Jedi, A Köztársaság Fénykora) elárult néhány részletet a Star Wars.com-nak.

Ahogy a korábbi, hasonló képregényeknél, ezúttal is egy kerettörténet fogja össze a kis sztorikat. Ezúttal ez a keret a folytatástrilógiához kapcsolódik: a helyszíne a Kef Bir hold az Endor-rendszerben, ahol Rey-ék a második Halálcsillag roncsaira leltek. Scott elmondta, hogy már a korábbi antológiák, a Tales from Vader’s Castle és a Tales from the Rancor Pit esetében is a legújabb három Star Wars-mozifilm érájához akart nyúlni, de azok esetében végül is változtattak az eredeti koncepcióján. Ezúttal azonban be tudta hozni az új korszakot, egészen pontosan a Skywalker korában látottakat: az ismerős helyszín mellett egy abban a filmben bemutatott karaktert is.

Az író arról is beszélt, hogy a képregényt a régi horror-antológiák ihlették, különösképpen az Amicus Productions alkotásai, amelyekben voltak komikus szegmensek is, így a Halálcsillag-képregényfüzetben is van egy olyan sztori, amely humoros elemeket tartalmaz. Egy másik, a TIE-pilótákra fókuszáló rövid történet kapcsán Scott kulisszatitokként elárulta, hogy ezt eredetileg az Élet Napja témájában kiadott novelláskötetbe tervezett, de abba nem tették bele, így most a korábbi ötletét valósította meg. A kötetben egyébként ezen a kettőn kívül van egy szörnysztori a Halálcsillag szemétledobójáról, illetve egy Tarkinra fókuszáló történet, amely egy kicsit a Moff családi hátterével is foglalkozik (akárcsak a Tarkin című regény).

Tales From The Death Star  Final Ef43c18e
Hagyatek Banner Uj Fekvo 2000x1000 B

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo