Ilyen motorja lesz a Respawn FPS Star Wars-játékának

ea_star_wars_featured_image_web.png.adapt.crop191x100.628p.png

Év elején jelentette be az Electronic Arts, hogy a Respawnnal karöltve három új Star Wars-játékkal készül: egy stratégiai játékkal, a Fallen Order folytatásával, a Survivorral, illetve egy FPS-sel. Utóbiról csak annyi tudomásunk van, hogy ez biztosan nem a Battlefront harmadik része lesz, és Peter Hirschmann fog bábáskodni a projekt felett, aki igazi veteránnak számít a Star Wars-játékok terén, hiszen a nevéhez fűződnek a régi Battlefront-játékok, az Empire at War, a The Force Unleashed, illetve több LEGO Star Wars is.

Időközben a Twitteren kiderült, hogy mely játékmotort fogja használni az FPS. Melissa Janowicz, a Respawn egyik felelős AI vezetője nemrég felfedte, hogy milyen munkakörökre keres embereket a még cím nélküli Star Wars FPS-hez, mire egy érdeklődő feltette a kérdést, hogy mely motorra számítsanak az állásra jelentkezők. Erre Janowicz azt felelte, hogy az Unreal Engine 5-öt fogja alkalmazni a projekt.

 

A Respawn korábban dolgozott már az Unreal Engine-nel, a 4-es számú verzióra írták a Fallen Ordert például, az viszont kérdéses, hogy a Survivor 4-es, vagy 5-ös lesz-e, utóbbit a készítők általi fejlesztési célkitűzések indokolhatják. Az elődjénél realisztikusabb, még friss Unreal Engine 5 motort eddig kevés játék alkalmazta, talán a leghíresebb a 2021-es The Matrix Awakens az Epic Games-től, ugyanakkor több projekt is ezzel a motorral jön ki a jövőben. plédául a Mafia IV, a Gears 6, a Kingdom Hearts IV, a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, egy Trónok harca akció RPG androidra és iOS-re, stb.

Fergeteghajto

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo