Így változott meg a Zsivány Egyes az újraforgatáskor

rogue_one_original_end.png

Alábbi cikkünk spoileres tartalommal bír, csak olyan olvassák, akik már látták a Zsivány egyest. A film készítői egy Yahoonak adott interjúban elmesélték, mi, hogyan és miért változott meg a Zsivány egyesben. John Gilroy aki a vezető rendező volt az újraforgatás ideje alatt, elárulta, hogy nem csak a film vége esett át nagyobb változáson. Ugyanis fontosnak tartották, hogy egyes karaktereket jobban elmélyítsenek, jobban megismerjük a galaxisban uralkodó elnyomó, feszült hangulatot. Úgy néz ki, egyes karakterek előéletéről nem árult volna el túl sok mindent a film.


John elmondása alapján, Cassian találkozása a kémmel, Bodhi küldetése a Jedhán, hogy felkeresse Sawt, sőt még Jyn kiszabadítása is, az utóforgatásnak köszönhetően láttak napvilágot. Colin Goudie, aki szintén részt vett a munkálatokban, szerint fontos volt kiemelni, mi történt Jynnel, hogyan került a lázadás köreibe.


A scarifi csata is átment pár változáson. Bár a készítők nem említettek konkrétumokat, annyit elárultak, hogy a film végét rendkívül nehéz volt összerakni. Iszonyatos munkát igényelt, hogy a jelenetek úgy kövessék egymást, hogy az tökéletesen illeszkedjen a IV. részhez. Rubik kockához hasonlították, a film ehhez a jelenethez kapcsolódó munkálatait. Sokszor kellett előröl kezdeniük a vágást, hogy megfelelő legyen a lezárás, mely bár lényegében nem, de tartalmilag megváltoztatta az Egy új remény beúszó szövegét.

 

Azonban nemcsak az újra forgatás alatt szelektáltak, válogattak ki jeleneteket a filmből. Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy milyen lehetett volna a Zsivány egyes beúszó szöveggel. Most azonban fény derült rá, hogy eredetileg tervben volt, hogy így kezdődik a film. Körülbelül hat hónappal a forgatások megkezdése után döntött úgy a stáb, hogy nem szükséges a felvezető szöveg, hiszen ez a film nem része egyik trilógiának sem. Gareth Edwards, a film rendezője, egy interjújában külön kiemelte mennyire szeretett a Mustafaron játszódó Darth Vaderes jeleneten dolgozni. Kifejezetten szerette volna, ha egy a Birodalom visszavágban látott jelenethez, (melyben Vadert maszk nélkül látjuk) hasonló bekerül az ő filmjébe is. Keserű érzéssel töltötte el, hogy sok jelenet nem került be a film végső verziójába, bár a filmkészítés természetes résznének nevezte, hogy jeleneteket válogatnak ki/be, újraforgatnak részeket, gondolnak át és vágják újra azokat.

A Szerzőről

Béreslegény

Béreslegény

"Apathy is death" - The Sith Lords
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo