728x79_szukitshu_banner_001.jpg

Így támadt fel Palpatine a IX. rész könyvváltozata szerint

Rise_Of_Skywalker_Emperor_Palpatine_Poster_Star_Wars.jpg

A tavalyi Celebrationon levetített trailer igazi meglepetést okozott, miszerint kiderült, hogy A Jedi visszatérben meghalt Palpatine valamilyen formában szerepet fog kapni a Skywalker korában. Mondani se kell, ez jókora teória-hullámot indított el a rajongók körében, hogy egyáltalán tényleg feltámadt, vagy csak látomás, illúzió, felvétel, stb. Decemberben kiderült, hogy valóban visszatért az életbe az egykori Uralkodó, ám hogy érte el ezt, azt csupán nyúlfarknyi és ismerős monológgal illették, amit már A Sith-ek bosszúja filmben is hallhattunk: "Az Erő sötét oldala olyan képességek birtokába juttathat, ami egyesek szerint természetellenesek."

 

Szerencsére a Rae Carson által jegyzett, a filmhez készülő regényváltozatban ez és sok minden más is megfejtésre kerül. (Bár maga a könyv csak március 17-étől lesz beszerezhető eredetileg, a Lucasfilm Publishing hála előzetes példányokat már lehetett kapni a hétvégi C2E2 rendezvényen, Chicagóban.) A könyv szerint Palptine a filmben tulajdonképpen egy klóntest, amibe a szelleme átköltözött az endori veresége után. Mikor Kylo Ren megérkezik az Exegolra és találkozik Palpatine-nal, alaposan megvizsgálja a gépezetet, amihez a néhai császár kötve volt, és Kylo számára ez ismerősnek tűnt, mivel a múltban tanulmányozta a Klónháborút. (Aminek van is alapja, hiszen Az ébredő Erő elején veti oda Huxnak, hogy Snoke vezérnek klónsereget kellene használnia a besorozott rohamosztagosok helyett.) Utána arra a következtetésre jut az aktuális Legfőbb Vezér, hogy Palpatine sötét szelleme túl erős a klóntest számára, minek hatására a testben súlyos elváltozások keletkeztek.

 

A könyv arra is rávilágít, hogy miért pont a Skywalker kora környékén fedi fel magát: Palpatine kivárt visszatérésével, ameddig csak tudott, miközben figyelte, ahogy a galaxisban ismét eluralkodik a káosz, ám immáron nem volt más választása. A klónteste egyre csak romlott, és az őt életben tartó regeneráló szerekből is fogytán volt, tehát találnia kellett egy új testet, amibe át tud költözni.

 

A magyarázattal egyből a kilencvenes évek elején íródott képregény, a Sötét Birodalom eseményei juthatnak eszünkbe, még a régi Expanded Universe-ből. Az egyetlen lényeges eltérés ettől az, hogy a képregényben a klóntest teljes mértékben be tudta fogadni Palpatine szellemét.

Frissítés

 

A Palpatine-t játszó színész, Ian McDiarmid is részt vett a tavaszi londoni Comic Conon e hónapban, és nyilatkozata szerint ő tisztában volt karaktere klón mivoltával az utolsó saga-filmben, és a Skywalker kora forgatókönyvben szerepelt is, hogy a filmben felfedik, a halálból visszatérő Uralkodó valójában egy másolat, ám eddig ismeretlen okokból ez nem került bele a filmbe. A panel alatt McDiarmid így beszélt erről: 

Természetesen többféle magyarázat létezett, hogyan térhetnék vissza. Ez azért is érdekes, mert a forgatókönyvben van egy szöveg az első jelenetben, mikor Adam mondja nekem: 'Te egy klón vagy.' És az elvetett eredeti vázlatban így felelek neki: 'Több, mint egy klón. Kevesebb, mint egy ember.' Ami meglátásom szerint elég jól összefoglalta ezt. 

Forrás: indiewire.com, screenrant.com

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

12 Hozzászólás

 • SonOfMurglak
  2020 márc 01 : 11:38
  Beküldte: SonOfMurglak

  Ezt talán valahogy belerakhatták volna a filmbe is, bár azért összességében annyira nem hiányzott nekem annak magyarázata, hogy pontosan hogyan is tért vissza, végül is a lényeg, hogy ez ilyen tudomány + Sith mágia eredménye, az átjött. De annak örülök, hogy ilyen plusz infók lesznek a könyvben 08

  2 0
 • pityesz
  2020 márc 02 : 15:18
  Beküldte: pityesz

  Lehet, hogy neked nem hiányzott a magyarázata, de szerintem sokunknak igen, ha már egyszer visszahozták.Szerint em teljesen fölöslegesen.

  1 0
 • SonOfMurglak
  2020 márc 02 : 16:41
  Beküldte: SonOfMurglak

  nyilván, egyénfüggő a dolog 08

  0 0
 • Kempesbaba
  2020 márc 02 : 18:49
  Beküldte: Kempesbaba

  Ki kérem magamnak,hogy ahhoz hogy egy film cselekménye érthetővé váljon,nekem könyveket,képregénye ket,rágópapírokat,me g még a t...köm tudja miket kelljen olvasgatnom,és főleg megvennem!!!

  0 0
 • SonOfMurglak
  2020 márc 02 : 20:10
  Beküldte: SonOfMurglak

  oké... hát én most erre nem tudok mit mondani... a Lucasfilmnek kell panaszkodni.

  0 0
 • Kempesbaba
  2020 márc 02 : 20:52
  Beküldte: Kempesbaba

  Oke nyilván,de azért érted a felháborodásom mibenlétét?

  0 0
 • SonOfMurglak
  2020 márc 02 : 21:16
  Beküldte: SonOfMurglak

  nézd, ha általánosságban vesszük, akkor persze, hogy nem szeretem én se, ha plusz infók nélkül érthetetlen a cselekmény. mondjuk ebben a konkrét esetben számomra nem kellett a megértéshez annak kimondása, hogy Palpatine-nak ez az eredeti teste volt-e - ezzel együtt is megértem, aki hiányolja.

  0 0
 • Kempesbaba
  2020 márc 03 : 09:27
  Beküldte: Kempesbaba

  Ezt én igazából általánosságban értettem. A star wars-ra mindig is jellemzőek voltak ezek a kiegészítő információk,történet ek,de számomra ezek a negatív folyamatok a hetedik résztől fogva (ha tetszik a disney érában) csúcsosodtak ki . Az első hat rész jellemzően kiválóan érthető,élvezhető ha csupán a filmeket láttad,ez viszont nem mondható el az új éra filmjeiről

  0 0
 • SonOfMurglak
  2020 márc 03 : 13:48
  Beküldte: SonOfMurglak

  szerintem az új érából az egyetlen ilyen, pusztán a filmek ismeretében nem igazán érthető dolog Maul megjelenése volt a Solóban. az új trilógia számomra érthető és élvezhető volt végig, nem éreztem, hogy kritikus fontosságú háttérinfó maradt volna ki belőle.

  0 0
 • Kempesbaba
  2020 márc 03 : 14:39
  Beküldte: Kempesbaba

  Hát nem vagyunk egyformák...
  A 7-8-9-dik rész sztorija számomra tele volt lyukakkal,utólag más orgánum által megmagyarázott (ha megmagyarázott) dolgokkal.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2020 márc 03 : 21:37
  Beküldte: SonOfMurglak

  igen, pontosan. ahogy fentebb is írtam, emberfüggő, hogy hiányzik-e ebből a sztoriból valakinek bármi.

  0 0
 • Steery
  2020 márc 07 : 14:25
  Beküldte: Steery

  Szerintem ez a cikk ide passzol:
  [Linkelt tartalom]

  0 0

Hirdetések

300x279 szukitshu banner 001

 Ezen a napon történt...

A mai napon semmilyen esemény nem történt.

Online

 • Vendégek: 12
 • Tagok: 0
 • Összes tag:498
 • Legújabb:BaniKing
 • Legtöbb online:441
  Vendégek: 441 Tagok: 0 ekkor: 2019 november 18 hétfő - 23:44:57