Így hálózta be Palpatine a későbbi Inkvizítorokat

inquisitor_book_variant_cover1.png

Ezen a nyáron jelent meg angolul a Phasma és a Fekete torony regények írónőjének, Delilah S. Dawsonnak a legújabb Star Wars-könyve, az Inquisitor: Rise of the Red Blade (azaz "Inkvizítor: A Vörös kard felemelkedése"), amely a második Darth Vader-képregénysorozat egyik mellékszereplőjéről szól. Amellett, hogy a könyv egy újabb Sith világgal gazdagította a kánont (amiről ebben a cikkünkben írtunk), bepillantást enged abba is, hogy miként hálózta be Palpatine, azaz Darth Sidious az eredetileg a Jedi Rendet szolgáló Erő-használókat, akikből később az ő Jedikre vadászó Inkvizítorai lettek. (Figyelem, a folytatásban a könyv történetével kapcsolatos spoilerek következnek!)

Inquisitor Book Variant Cover2A könyvben szerepel egy sokat mondó beszélgetés a főszereplő, Iskat Akaris (a fenti képünkön) és Palpatine között. Az interneten is elérhető részletből kiderül, hogy a Sith Nagyúr hasonló módon igyekezett maga mellé állítani a nőt, ahogyan későbbi tanítványát, Anakin Skywalkert is átcsábítgatta. Ezek szerint tehát ez nem egyedi eset volt, hanem Palpatine kedvelt módszere.

Anakin nem az egyedüli Jedi volt, aki a klónháborúk alatt némileg kiábrándult a Rendből és a Jedi Tanácsból. De míg egyeseknek közülük a háborúban való részvétel nem tetszett, mások épp ellenkezőleg, egy agresszív hozzáállást tettek magukévá a harcok során. Palpatine pedig ügyesen megtalálta az ilyen Jediket, és kihasználta a megingásukat. Ha nem is fektetett az átállításukba annyi energiát, mint Anakin esetében, de így is volt, akinél eredményes volt a mesterkedése.

Iskat esetében a Főkancellár igyekezett megértő hallgatóságnak mutatkozni, amivel elérte, hogy a Jedi próbálja a társaságát keresni. Az említett beszélgetés azután zajlik le, hogy egy rosszul elsült küldetése után a nőt a Jedi ifjoncok tanításával bízzák meg, amit ő lefokozásként él meg. Palpatine igyekszik ráerősíteni a nő Jedikben való csalódottságára, és arra utal, hogy szerinte a Tanács akadályozza Iskat fejlődését. Emellett a maga részéről pozitív megerősítéssel is manipulálja, amikor azt mondja neki, hogy úgy érzi, "fényes jövő" áll a nő előtt.

A Sötét Oldalra való átcsábulása és Inkvizítorrá válása után Tizenharmadik Nővérként ismert Iskat Akaris történetét várhatóan még 2023-ban olvashatjuk magyarul is.

Hagyatek Banner Uj Fekvo 2000x1000 B

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo