728x79_szukitshu_banner_001.jpg

Így épült fel lépésről lépésre a Skywalker kora látványvilága

Leiavfx.png

A Skywalker-saga utolsó darabja három Oscar-jelölést kapott: a legjobb zene (John Williams érdeme, aki a 25-ik Grammy-díját kapta), a legjobb hangszerkesztés (Matthew Wood és David Acord) és a legjobb vizuális effektek (a bábosok vezetője Neal Scanlan és a speciális effektek vezetői Patrick Tubach, Roger Guyett és Dominic Tuohy) kategóriákban. Jelen cikkünk utóbbi tekintetében lesz érdekes, ugyanis a látványvilágért felelős ILM cég a napokban tett közzé egy videót, amiben ízekre bontja az emlékezetesebb jelenetek mögötti munkafolyamatokat. Köztük Carrie Fisher előző kivágott jeleneteinek beillesztését, a régimódi modellek és digitális effektek használatát, a fiatal Luke és Leia megalkotását A Jedi visszatér felvételeiből.

A videóban látszik, hogy Az ébredő Erő kivágott jeleneteiből átemelt Carrie Fisher felvételei alapján megszülető Leia hogyan kapott új hajviseletet és öltözéket a kilencedik részben. A film egy másik érdekes mozzanatában a múltba révedünk, ami nem sokkal A Jedi visszatér után játszódhat, mikor is Luke ikerhúgával gyakorol. Mark Hamill és Carrie Fisher fiatalkori arcát a VI. részből vett felvételekkel oldották meg a készítők, és külön érdekesség, hogy Leiát saját lánya, az ellenálló Connix hadnagyot is játszó Billie Lourd alakítja itt, akinek az arcára digitálisan illesztették rá Carrie Fisher vonásait.

 

Szintén egy emlékezetes jelenet Rey és Kylo Ren összecsapása a Halálcsillag roncsainál. Az ILM munkatársai 133.700.000 gallonnyi vizet szimuláltak, ami háborgó tengerként szolgál háttérként. A forgatáson valódi vizet csak annyiban használtak, amit Adam Driverre és Daisy Ridley-re lőnek, hogy élethű legyen az elázásuk. Rey és Kylo egy másik, korábbi jelenetében hősnőnk a TIE Whisper (TIE Suttogó) ellen megy a Pasaana sivatagbolygón. Az első előzetesben is látható ugrást kötéllel hajtotta végre Daisy Ridley dublőre, Katie McDonnell.

 

És íme a videó:

 

 Forrás: vanityfair.com

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

1 Hozzászólás

 • PAVideoStudio
  2020 febr 15 : 15:02
  Beküldte: PAVideoStudio

  Ez elképesztő, nekem nagyon bejön ez a technológia! 11 Bár a Mandalorianban alkalmazott visual set még inkább földöntúli vívmány.

  0 0

 • tengerecki

  Star Wars IX. rész

  Többször is alaposan megnéztem a Skywalker korát és megdöbbent[tovább...]
  Írta: tengerecki 5 napja
 • Goten56

  Star Wars IX. rész

  Hol tudtad megnézni? Már meg is jelent DVD-n? Ha elhúzódik a munkanél[tovább...]
  Írta: Goten56 2 hete
 • Steery

  Star Wars IX. rész

  Többször is alaposan megnéztem a Skywalker korát és megdöbbentő menny[tovább...]
  Írta: Steery 2 hete
 • Darth Law

  Képregények

  Szerintem nincs. Elég komoly melók vannak vele, és igazából nem nagyo[tovább...]
  Írta: Darth Law 1 hónapja
 • netboyszi

  Képregények

  Valahol vannak a neten star wars képregények rajongói fordításoban? A[tovább...]
  Írta: netboyszi 1 hónapja

Hirdetések

300x279 szukitshu banner 001

 Ezen a napon történt...

A mai napon semmilyen esemény nem történt.

Online

 • Vendégek: 9
 • Tagok: 0
 • Összes tag:494
 • Legújabb:Yoda
 • Legtöbb online:441
  Vendégek: 441 Tagok: 0 ekkor: 2019 november 18 hétfő - 23:44:57