Ian McDiarmid is megszólalt az Új Jedi Rend-filmről

palpatine_rise_of_skywalker.png

A Palpatine-t alakító Ian McDiarmid azon kevesek közé tartozik, aki elmondhatja magáról azt, hogy mindhárom Star Wars-trilógiában szerepelt: először A Jedi visszatérben, aztán az előzmény trilógiában, majd a folytatás trilógia záróepizódjában visszatért a halálból, aminek mikéntjét a filmben utalgatásokkal magyarázták, a regényváltozat viszont jobban kifejtette. A Skywalker kora végén látszólag véglegesen legyőzték a Sith-nagyurat, majd A Sithek bosszúja és az Egy új remény között játszódó Obi-Wan Kenobi sorozatban cameózott egy jelenet erejéig.

A 78 éves skót színész nemrég a Nashville-ben tartott ICCCon rajongó rendezvény egyik sztárvendége volt, és a ComicBook.com feltett neki egy elég konkrét kérdést a 2025 végén bemutatandó Új Jedi Rend témájú, a IX. rész után 15 évvel játszódó filmmel kapcsolatban, miszerint szerepelni fog-e benne. Ian McDiarmid röviden annyit válaszolt erre, hogy nem keresték meg. Ezekkel a nyilatkozatokkal óvatosan kell bánni, hiszen Liam Neeson és Lars Mikkelsen is kénytelen volt hárítani a szerepléssel kapcsolatos kérdéseket, ahogy McDiarmidnak is titokban kellett tartania a 2019-es Celebrationig visszatérését. Viszont ennél valószínűbb, hogy nem akarják még egyszer elővenni ugyanazt a főgonosz kártyát a készítők, de ettől még egy flashback-jelenetben, vagy akár hologram formájában tiszteletét teheti az Uralkodó.

 

Egyébként a közelmúltban a Luke Skywalkert alakító Mark Hamill felé is feltették ezt a kérdést, aki nem akart egyértelmű válasszal szolgálni. A Rey Jedi-akadémiája film forgatókönyve elvileg már kész kell legyen, viszont az utóbbi időkben kevés érdemi hír érkezett a projektről, jóllehet nem kizárt, hogy a jelenleg is tartó forgatókönyvírók sztrájkja is kihatással lesz a film készítésére, A mandalóri 4. évadához hasonlóan.

Thrawn Fekvo Banner

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo