Filoni Star Wars-filmje egy nagy eseményről fog szólni

filoni_pic.png

A Star Wars Celebration rendezvényen Kathleen Kennedy 3 film készülését jelentette be, az egyikük Dave Filoni mozija lesz, ami A mandalóri, az Ahsoka és a Skeleton Crew sorozatokat zárja le egyszerre. Egyes pletykák szerint 2026 végére van kitűzve a premierdátum, de addig még egy évad erejéig futni fog A mandalóri, idén elkezdődik a Skeleton Crew, illetve hátra van még az egy, vagy esetleg két évados Ahsoka is.

A Lucasfilmnél eddig nagy utat bejárt Filoni tehát nemsokára az animációs és élőszereplős sorozatok rendezői székét nagyfilmesre cseréli, és már most több spekuláció van arra nézve, hogy miről is szólhat a film. Az Empire a Celebrationön kapta el Filonit egy interjú erejéig, minek során adott egy kis támpontot, természetesen egy kis tipikus Filonis titokzatossággal fűszerezve: 

A lezárás egy érdekes szó. Ahogy én látom, vannak [kis] történetek, és van egy nagy átfogó is. Az Egy új remény, a Birodalom és A Jedi visszatér a történet fontos részeit meséli el, amelyek igazán meghatározzák a korszak történetét. Ezek alatt mindenféle melléktörténetek vannak. Mi ezeket az apróbb sztorikat meséltük el. Számomra egy mozifilmnek egy nagy ötlettel kell rendelkeznie – egy monumentális pillanattal az érában, ami korszakalkotó. 
Ott van az, amit Tony [Gilroy] bemutatott [az Andorban], és amit mi bemutattunk a Lázadókban, aztán minden megváltozik, amikor Luke felrobbantja a Halálcsillagot. Azokat a pillanatokat keressük, amelyek meghatároznak egy korszakot, és a filmeknek valójában erről kellene szólniuk – akár a karakterek egymásra találásáról, akár egy meghatározó pillanatról van szó. 

Végül Filoni azzal az ígérettel zárja mondandóját, hogy 

Vannak apró, mellékes dolgok, amelyeket különböző médiumokon keresztül építgettem, amik a később bekövetkező dolgok előfutárai. 

Filoni nyilatkozata alapján tehát egy nagy eseményre lehet számítani, ami meghatározó lesz az eredeti és a folytatás trilógia közti érában. Ez lehet akár egy a régi Thrawn-trilógiára hajazó sztori is, miután jó pár elemet átemeltek belőle a kánonba, vagy az Első Rend megszületéséről is képet kaphatunk a filmnek köszönhetően, persze a lehetőségek száma elég sokra rúg. Plusz eddigi ismereteink szerint az is bizonyos, hogy számos ismerős karakter fel fog bukkanni a zárófilmben, ami szintén az esemény fontosságát támaszthatja alá.

Thrawn Fekvo Banner

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo