728x79_szukitshu_banner_001.jpg

Fény derült A Köztársaság Fénykora katalizátorára

high-republic-pic-.png

Bár 2021 januárjára tolták A Köztársaság Fénykora projekt debütálását, most a legelső könyv, a Charles Soule (Poe Dameron, Obi-Wan & Anakin, Lando, Darth Vader - A Sith sötét nagyura) által jegyzett Star Wars: The High Republic - Light of the Jedi legelső fejezetét elolvashatjuk az IGN-en, amiből pár információt kapunk, nagyjából milyen helyzet uralkodik a galaxisban ebben az érában.


Figyelem, a folytatásban spoilerek vannak!

A bevezető szerint a Köztársaság Fénykora érája hasonló gondolkodású világok békés unióján alapszik, ahol minden vélemény meghallgatásra talál, a kormányzás konszenzus útján történik, nem pedig félelem és rákényszerítés által. Ez a törekvések, a kultúra, a terjeszkedés, a "Nagy Művek" korszaka, tehát nagy optimizmus és rengeteg álmodozás lengi körbe, persze akadtak így is hibái, de még így is közel tökéletesnek mondható. A Köztársaság főkancellárja a Coruscantról irányító Lina Soh ebben az időben, aki szeretné a Külső Peremvidék világait a Köztársasághoz csatolni. Ekkor a mindenféle ragadozókkal teli Külső Peremvidék a végső határ, ami lehetőséggel kecsegtet a bátor utazóknak és a törvényszegőknek, az idevezető veszélyes hiperutak (amikről értelemszerűen még kevesebbet is tudnak ebben a korban, mint a filmek érájában, és jobban támaszkodnak a navigációs droidokra) ugyanis még elég gyéren vannak feltérképezve. A határon a rendet és az igazságot a Jedi-lovagok tartják fent, akik szorosan együttműködve a Köztársasággal előőrsöket létesítettek a Külső Gyűrűben, bár ezek függetlenül és a courscanti Jedi Templom közvetlen segítsége nélkül működnek. Ők az egyetlenek, akikhez a bajba jutottak fordulhatnak.

 

A felvezető után bontakozik ki az alapkonfliktus, minek helyszíne a Legacy Run nevű teherhajó, a Kaniff Hajógyár A-osztályú moduláris teherszállítója. A hajó kapitánya a 40 éve repülő veterán Hedda Casset, az ő elsőtisztje Jary Bowman (érdekesség, hogy a vezetéknév egybecseng a 2001: Űrodüsszeia David Bowmanéval) és ott van a Quermia világáról származó Kalwar kadét is. Hedda karrierjét vadászpilótaként kezdte a Malastare-Sullust Egyesített Különítményénél, fenntartva a rendet a Középső Gyűrű egyik kis szektorában, rendőrségi akciókat és kalózok elkapását végezve jórészt, majd egy nehézcirkáló parancsnoki posztjáig emelkedett a ranglétrán. Több mint harminc évig szolgált a seregnél, majd leszerelt és a Byrne Céhhez szegődött. (Itt egy fenyegetőnek hangzó említést is tesznek egy bizonyos Hutt Armadáról.) Hedda lehűtött folyékony tibbanán és egyebeken kívül a hajón 9.000 utast és egyben telepest szállít (főleg embereket, de akadnak köztük trandoshaiak, egy bith család és egy ortolan is) a Külső Peremvidékre.

 

És ekkor történik meg a baj, ugyanis a hiperűrben az útjukba kerül valami, és annak ellenére, hogy úgy tűnik, kikerülték, mégis megsemmisül a hajó. A sérült hajó másodperceken belül robban fel, a hajó irányító legénysége mindent megtesz annak érdekében, hogy az utasokat a katasztrófától, ám csak azt tudjuk meg, hogy Heddáék biztosan nem élik túl. Charles Soule szerint a Legacy Run megsemmisülése végérvényesen megváltoztatja a helyzetet a galaxisban, ugyanis a hiperűrben felrobbanó törmelékek kvázi halálos rakéták, amik a Külső Peremtől kezdve a Magvilágokig bárhová becsapódhatnak. Ez egy olyan válsághelyzet, amikor a Köztársaság a Jedik segítségét kéri.

 

Az IGN cikke továbbá egy koncepciós rajzot is megmutat a könyvből a Csillagfény Jeladóállomásról, valamint Grant Griffin is közölt egy képet Twitteren a galaxis peremén szolgáló "Jedi Texasi Kopóról", ahol a tradicionális Jedi kinézete keveredik egy kis vadnyugati stílussal.

ConceptArt Starlight

Jedi Texas Ranger

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

 • Gyeze

  Gyűjtemények

  http:// keptarhely.eu/ view.php? file=20200913v00tx1d z8.jpeghttp:// [tovább...]
  Írta: Gyeze 1 hónapja
 • Steery

  Gyűjtemények

  Láttam az újságosnál, hogy elindult egy Star Wars sisakok sorozat, am[tovább...]
  Írta: Steery 1 hónapja

Hirdetések

300x279 szukitshu banner 001

 Ezen a napon történt...

A mai napon semmilyen esemény nem történt.

Online

 • Vendégek: 15
 • Tagok: 0
 • Összes tag:499
 • Legújabb:Tgellai
 • Legtöbb online:441
  Vendégek: 441 Tagok: 0 ekkor: 2019 november 18 hétfő - 23:44:57