Felfedték a Kenobi-sorozat zeneszerzőjének nevét

natalie_holt.jpg

Az elmúlt héten még csak pletyka szintjén keringett a híresztelés, de április 22-én hivatalosan is bejelentették, hogy Natalie Holt, a Loki című sorozatért felelős zeneszerző komponálja az Obi-Wan Kenobi sorozat muzsikáját. A Vanity Fair egy interjút is készített Holttal, amiben többek között elmondta, hogy bár a trailerben főleg az előzmény trilógia ütősebb szólamait lehetett felfedezni a Duel of the Fates és a Battle of the Heroes képviseletével, tulajdonképpen még nem hallottunk semmit az új szerzeményekből, és hogy már teljesen készen van a munkával.

A filharmónikus zenekari háttérrel rendelkező Holt érdekességképpen elmesélte magáról, hogy a sorozat fő témáját (saját kérésre) szerző John Williams nagy hatással volt rá gyerekkora óta. Erről a fő témáról annyit mondott, hogy visszapillantó és tökéletesen illeszkedő, valamint sóvárgó, de ezzel együtt reményteli érzettel is rendelkezik. A 39 éves zeneszerzőnő tud hegedülni, és a sorozatban hallhatjuk majd őt ezen a hangszeren játszani, tehát a "terepmunkában" is részt vett. Holt a rendezőnővel, Deborah Chow-val két napig rágták át magukat a felvételeken és beszélték meg a karakterek történetívét és a fő cselekményeket, és ez rögtön azután történt, hogy Holt aláírta a szerződését. Holt nem árulhatott el sokat a zenéről, annyit viszont megosztott, hogy a különböző bolygók is egyedi témákat kaptak a jellegükhöz mérten. A korábban Hong Kong-hoz hasonlított Daiyu nevű helyszínt keleti, thai, hong kongi stílussal illették, illetve egy másik planéta latin szólamokat kapott kíséretnek.

 

Az Obi-Wan Kenobi zenéje tradicionálisabb lesz, mint A mandalóri, ám ebben is lesznek újítások: egy 250 darabot számláló kürt- és sípgyűjteményből egy vadászkürtöt választott ki, ezen kívül modern szintetizátoros zenével is fog majd találkozni a néző. És ha már A mandalóri, a sorozat hangmérnöke, Chris Fogel az Obi-Wan Kenobiban is közreműködött, ráadásul Natalie Holt Ludwing Göranssonnal is találkozott a stúdiójában. A karmesteri feladatokat pedig az az Anthony Parnther látta el, aki a Tenet, Star Trek: Mindenen túl, Aquaman, The Suicide Squad - Az öngyilkos osztag című filmeknél is dolgozott.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo