Felavatták Ming-Na Wen csillagát a Hírességek sétányán

ming_na_walk_of_fame_star_.png

Még 2021-ben jelentették be, hogy Ming-Na Wen kínai származású amerikai színésznő, a Star Wars-univerzum Fennec Shandje is csatlakozik azokhoz a hírességekhez, akik nevét csillag fogja őrizni a hollywoodi Hírességek sétányán. A díszkő felavatását május végére tűzték ki, és kedden meg is tartották az ünnepélyes ceremóniát.

A színésznő az As the World Turns amerikai szappanoperában vált ismertté, a következő évtizedekben pedig olyan sorozatokban játszott huzamosabb ideig, mint a Vészhelyzet, a Csillagkapu: Univerzum és A SHIELD ügynökei; kisebb szerepekben pedig feltűnt többek közt a Két pasi meg egy kicsi, illetve az Amerika Huangjai szériákban. Filmes szerepei közül angol nyelvterületen a Disney-féle Mulan-rajzfilmekben a hősnő megszólaltatása a legismertebb, de játszott például a Street Fighter videojáték-adaptációban is Jean-Claude Van Damme oldalán.

Ming-Na Wen-nak a Hírességek sétányára került csillaga az eddigi legnagyobb elismerése, karrierje során ugyanis a nagyobb hollywoodi díjakra nem jelölték. Viszont nemrég, éppen a Star Warsnak hála elnyerte a sci-fi, fantasy és horror műfajokat elismerő Szaturnusz-díjat (A Boba Fett könyvében nyújtott alakításáért), amit egy friss interjúban az ő "Oscar-díjának" nevezett, lévén maga is szereti a geek dolgokat, például gyűjti a különböző karaktereiről mintázott akciófigurákat. A csillag odaítéléséről pedig azt mondta: "A lehető legrendkívülibb módon tisztelnek meg ezzel".

Thrawn Fekvo Banner

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo