Ezért származik egy ismerős bolygóról Poe Dameron

poe_dameron_force_awakens.png

Vannak esetek, amikor a karaktert játszó színész is hozzájárul az általa játszott szereplő hátterének kidolgozásához. Egyik példa erre, amikor Samuel L. Jackson javasolta George Lucasnak A klónok támadása forgatásakor, hogy Mace Windu fénykardpengéjének színe legyen lila. Illetve a legelső Star Wars-film megszületése előtt Mark Hamill is tanácsolta Lucasnak, hogy az eredeti szövegkönyvhöz képest egyszerűbb dialógusok legyenek, mert olyan formában senki sem beszél a valóságban.

2015-ben, még Az ébredő Erő megjelenése előtt Oscar Isaac nyilatkozott előzetesen az X-szárnyúkról, az Ellenállásról és Poe Dameronról, és mint kiderült, egy érdekes módon gazdagította az Ellenállás pilótájának hátterét. Az Egy új reményben látott lázadó bázist Guatemalában vették fel, ahol Isaac is született. A VI. és a VII. epizód között pedig 30 év telik el, ami nem volt messze a színész akkori életkorától (2015-ben Isaac 36 éves volt), és ezek alapján azzal az ötlettel állt elő, hogy Poe miért ne származhatna a Yavin IV-ről, azon belül is lázadó bázisról.

Dameron Home Yavin
Ez a felvetés végül megtetszett a Lucasfilmnek, minek híre a Széthasadt Birodalom című képregény készítőihez is eljutott. A Jedi visszatér után játszódó történet több szegmensen keresztül mutatja be a Halálcsillag, illetve a birodalmi felsővezetés pusztulásának utóhatásait. Spoilermentesen az egyik Poe Dameron szüleiről szól, akik a Felkelés köteléke között harcolnak, és segítenek Luke Skywalkernek megszerezni egy kulcsfontosságú elemet a Jedik történelméből.

 

Oscar Isaac annak idején így kommentálta a történteket: 

Ez az első alkalom, amikor a karakterem hátteréről beszélek, amit általában színészként teszek, és egy képregény születik belőle. [...] Magának a történetnek semmi köze nem volt hozzám, csak annak magját adtam, hogy hol jött világra Poe.


Hagyatek Banner Uj Fekvo 1460x684 A

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo