Ezért nem lett Star Wars-film a Rebel Moon

rebel_moon_snyder_saber__.png

Mi itt az oldalon azért is szoktunk foglalkozni Zack Snyder (300, Az Igazság Ligája, A halottak hadserege) új alkotásával, a Rebel Moon című sci-fivel, mert köztudott róla, hogy eredetileg egy Star Wars-projektként merült fel a filmesben.

Snyder most az Empire magazinnak nyilatkozva elmondta, miért nem a messzi-messzi galaxistól független sztoriként valósul meg a film. Az író-rendező úgy fogalmazott, hogy az alapötlete az volt, hogy megcsinálja "A hét szamurájt az űrben" (ezt a japán kultfilmet Akira Kurosawa rendezte, akitől magaLucas is sokat merített; magét A hét szamuráj történetét A klónok háborújáben konkrétan fel is dolgozták).

A filmes felidézte: amikor a Disney megvette a Lucasfilmet, akkor arra gondolt, hogy ezzel egy új lehetőségek nyíltak, bármi megtörténhet, ezért is kereste fel a stúdiót. Elmondása szerint azt eleve egyértelművé tette, hogy nem akar már létező Star Wars-karaktereket használni, hanem csak általa kreált, új figurákat, azaz a Star Wars-univerzumon belül is teljesen különálló filmként képzelte volna el a Rebel Moont.

Továbbá ahhoz is ragaszkodott volna, hogy korhatáros lehessen a film, amiről ő maga is tudta, hogy a franchise-t tekintve nagy kérés. Aztán végül rájött, hogy jobb lesz, ha mindenféle megkötéstől függetlenül valósítja meg a filmtervét, így olyan lehet a végeredmény, amilyennek eltervezte. (Az Empire azt írja, a Rebel Moonnak végül is több verziója lesz, az első december 22-én érkező változat lesz a "családbarát", majd a későbbiekben kiadják a korhatáros vágását is.)

Új képek is érkeztek közben a Rebel Moonból, és az egyik azt is felfedi, milyen lesz egy Snyder-féle "fénykard" ebben a kitalált univerzumban:

Rebel Moon Snyder Saber
Rebel Moon Pic 4
Rebel Moon Pic 3
Rebel Moon Pic 2
Hagyatek Banner Uj Fekvo 1460x684 B

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo