Erről fog szólni a Tales of the Jedi animációs sorozat

tales_of_the_jedi_.jpg

Tavaly decemberben szivárgott ki egy új Star Wars-projekt, a Tales of the Jedi ("Jedi históriák") címe. Akkor csak sejteni lehetett, hogy egy animációs sorozatról van szó, amit azután idén tavasszal a Star Wars Celebration programjának leírása meg is erősített.

A héten tartott rendezvényen az új sorozat külön panelt kapott, és megtudhattuk a fontosabb dolgokat róla, ami a koncepciót és a szereplőket illeti. Mint kiderült, ez a széria amolyan mellékprojektként indult Dave Filoni számára, amit az élőszereplős sorozatok évadjain való munka között talált ki. Elmondta azt is, hogy olyan ötleteket hasznosított újra, amelyek A klónok háborúja készítésekor jutottak eszébe, de akkor annak a sorozatnak a narratívájába nem tudta beilleszteni.

A hatrészes sorozat ennek megfelelően az előzményfilmek korszakának Jedijeire fókuszál: Dooku grófra, Qui-Gonn Jinnre, Mace Windura és Ahsokára (aki a többiekkel ellentétben három részt kap). Megtudhattuk azt is, hogy Liam Neeson visszatér Qui-Gonként, sőt a fiát is hallhatjuk majd a szerepben, amikor a karakter fiatalkorát idézik fel.

Filoni mellett egy másik "klónháborús veterán" is részt vett a munkában: ennek a sorozatnak a zenéjét is Kevin Kiner szerezte (ő már korábban el is kotyogta, hogy újabb Star Wars-animációs projekten dolgozik, így most már tudjuk, hogy erről beszélt).

Hivatalos bemutatódátumot egyelőre nem kapott a Tales of the Jedi, de azt mondták, valamikor 2022 őszén érkezik a Disney Plusra.

A Celebrationön mutattak koncepciórajzokat, levetítettek egy epizódot és mutattak előzetest, a továbbiakban ezek tartalmáról lesz szó, így aki a spoilereket kerülni szeretné, annak érdemes itt megállnia az olvasásban.

A bemutatott részben a kisbaba Ahsokát és anyját láthattuk (utóbbinak nem más kölcsönözte a hangját, mint a Battlefront II.-ben iden Versiót megszólaltató Janina Gavankar). Bár ez a rész könnyed és aranyos volt, Filoni jelezte, hogy egyes epizódok elég sötétek lettek, és ezt erősítette meg az előzetes is, amelyben feltűnt Padmé temetése, Ahsoka, amint új fénykardot kap, Bail Organa, és a Yaddle-vel párbajozó Dooku. Emellett elvileg az egyik epizód elvileg E.K. Johnston Ahsoka című regényét dolgozza fel.

A hivatalos Star Wars Twitter-oldalon időközben már megosztottak kép pillanatképet a sorozatból, ezek alább tekinthetők meg. Emellett az internetre felkerült jó néhány fotó, amelyek a Celebrationön készültek, ITT és ITT nézelődhet, akit érdekel a sorozat.

Tales Of The Jedi3
Tales Of The Jedi2

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo