Episode 7: Mellékszereplők

characters.jpg
5 mellékszereplő, akinek nagyobb szerep kellene


>>A Star Wars univerzum egyik előnye, hogy rengeteg szereplővel áldották meg. Majdnem minden szereplő, aki feltűnik a vásznon, rendelkezik könyvekben, képregényekben, vagy videójátékokban kidolgozott háttértörténettel, mely könnyen alapanyagul szolgálhat a közeledő Star Wars filmekhez. Az alábbi szereplők mind megjelentek az Original Trilogy-ban, de egyik vagy másik okból kifolyólag nem igazán volt sok teendőjük; valami, amivel foglalkozni kellene az új trilógiában. Lássuk akkor! [írja Paul Sorrells a whatculture.com weboldalon – a szerk.]

[A folytatáshoz kattints a tovább gombra…]

5. Csubi
Noha Csubakka valójában nem volt mellékszereplő az eredeti sorozatban, többnyire csak a fuvarnál volt szerepe. Feltételezve, hogy Abrams folytatása figyelmen kívül hagyja az EU-t és visszahozza az eredeti szereplőgárdát, Csubakka igazán jelentősebb szerepet érdemel, mint amit az eredeti sorozatban kapott. Mindenki kedvenc pajtásának egy kevés háttértörténetet kellene kapni és talán egy lehetőséget, hogy valamilyen okból visszatérjen a Kashyyykra. Az elmúlt 30 évben a speciális effektusok terén előrelépés történt, így Csubit akció szerepben is kiemelhetik és remélhetőleg Abrams úgy látja majd, hogy ezúttal illene adni neki kitüntetést.

4. Bossk
Az Original Trilogy-ban csak egy jelenetben láthattuk, amikor Darth Vader összegyűjtött egy csapat fejvadászt, hogy vadásszák le a Millennium Falcont. Bossk igazán hatékony rosszfiú lehetne az új trilógiában. Az EU-ban Bossk egy legendás vuki-vadász, aki gyakran nekitámad Han Solonak és Csubakkának, ami kisebb rivalizálást eredményez közöttük. Ráadásul Bossk Boba Fett-tel is folyamatosan verseng a fejpénzekért, és majdnem mindig vesztesként kerül ki belőle. Noha nem neki kellene a főgonosznak lennie, érdekes ellenfele lehetne a Star Wars 7-9 főhősei számára. Fizikuma impozáns, ravasz és gonosz, így csatlósa lehetne a főgonosznak, vagy egyedül ténykedhetne, de jó lenne látni kiemelkedőbb közreműködésben az új trilógiában.

3. Ackbar admirális
Az admirális, aki mindig tudja, mikor van csapda. Ackbarnak kellene a fő katonai szereplőnek lennie a Köztársaság oldalán. Az élen járt a Lázadók Szövetségének Coruscantra nyomulásával és közel két évtizedig irányította az Új Köztársaság hadseregét. Ha az EU-t kidobják a kukába, az admirális remélhetőleg főbb szereplő lehet a következő filmekben, mivel nincs valódi ok helyettesítő szereplő alkalmazására, amúgy is nagy népszerűségnek örvend. Az admirális bölcsességgel felvértezett szereplője a Lázadók Szövetségének, és esélyt kellene kapnia, hogy legalább egy nagy űrcsatát vezényeljen valamikor az új trilógia idején, ekkor talán ő lenne az, aki csapdát állít.

2. Wedge Antilles
A Star Wars univerzum munkásosztályának hőse, Wedge Antilles, akinek valahogy sikerült túlélni mind a három filmet - melyek magukban foglaltak két Halálcsillag-futamot – Jedi képesség és a főszereplőnek járó biztonság nélkül. Az endori csata után Wedge azon dolgozik, hogy az Új Köztársaság hadseregének kulcsfontosságú tagjává váljon, és a híres Zsivány osztag vezetőjévé. Wedge-nek jelentősebb szerepet kellene kapnia számos okból. Először is, igazán népszerű a rajongók körében. Másodsorban, egy olyan közönséges személy a közönség számára, aki megteremti az összeköttetést a lényegében szuperhősökkel teletűzdelt filmben; és végül, lehetőségünk adódnak akció közben látni a Zsivány osztagot. Wedge nagyobb tartalommal való visszahozása egyszerűen elengedhetetlen Abrams számára.

1.Boba Fett
Minden idők talán legikonikusabb kisebb súlyú szereplője, Boba Fett rendelkezik az egyik legnagyobb rajongótáborral bármely Star Wars szereplőt figyelembe véve, és igazán megérdemeli a jóvátételt, hiszen hazavágták A Jedi visszatérben. Az EU-ban kikecmereg a Sarlaac-veremből és folytatja pályafutását, mint a legfélelmetesebb fejvadász a galaxisban. A Disney spin-off filmet tervez vele, azonban létfontosságú, hogy Boba valamilyen szerepet kapjon a trilógiában. Noha Fett inkább valamiféle macska-egér játékban fog részt venni, ez majdnem olyan király lenne, mint látni, hogy összeáll a hősökkel. Alkalmanként az EU-ban ezt meg is teszi, és ez nincs is nagyon erőltetve. Abramsnek - vagy valakinek, aki ezért felelős – Tom Hardyt kellene felkérni Fett szerepére, adni neki néhány seggberúgós jelenetet, és a rajongók rendben is lesznek bármi történjen a film maradék részében. <<

Elég merész elképzelés Tom Hardy, mint Boba. Mi a véleményetek Paul Sorrells összeállításáról? Izzanak a billentyűzetek!

A Szerzőről

PAVideoStudio

PAVideoStudio

"Csak annyit tehetünk, hogy vállaljuk és elfogadjuk a felelősségünket, és megtanulunk együtt élni a következményekkel."[...]"Ahhoz, hogy megváltoztassuk a jövőt, nem elég tervezgetni, cselekednünk is kell!" /Corran Horn (Én, a Jedi)/
A Szerző cikkei