Elhunyt Michael Culver, Needa kapitány megformálója

Needa.jpeg.jpg

Sajnos egy újabb színész egyesült az Erővel, aki az eredeti trilógiához volt köthető. Nemrég Buja féreg hangjától kellett elbúcsúznunk, a mai napon pedig egy újabb gyászhír érkezett: 2024. február 27-én, több éves betegeskedés után meghalt Michael Culver, aki Lorth Needa kapitányt alakította A Birodalom visszavágban.

 

A 85 évesen elhunyt angol színész színházi családba született: nagynénije, apja, anyja és testvére is a színpadi életben kereste kenyerét. Michael Culver színházi karrierje 1956-ban kezdődött, első filmszerepe 1961-re datálható, rádiójátékokban is aktívan tevékenykedett. A messzi-messzi galaxison kívül még olyan filmekben láthattuk, mint az Oroszországból szeretettel, Út Indiába, A bunker, Tűzgolyó.

Bár mellékszereplő volt A Birodalom visszavágban, a karakter végzete Darth Vader keze által a legemlékezetesebb pillanatok közé tartozik. Az 501-es Légió rajongói szervezet 2019-ben tiszteletbeli taggá fogadta Michael Culvert.

Michael Culver

 

Nyugodjék békében!

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo