Egy szörny születése: Rajongói film a rankor gondozójáról

fanfilm-birth-of-a-monster.jpg

Minden Star Wars-alkotásban akadnak pár másodperces jelenetek, amik bár nem bírnak sok jelentőséggel, mégis örökké emlékezetesek maradnak, amik köré egy kis fantáziával hozzá lehet költeni egy eredettörténetet, akár Kánon, akár Legendák, akár nem hivatalos sztori. Az egyik ilyen A Jedi visszatér egyik örök momentuma, mikor a szorult helyzetben lévő Luke Skywalker végez Jabba rankorjával, mire az állat gondozója, Malakili először nem hisz a szemének és megsiratja az elpusztult teremtményt. Vajon miféle kötelék alakulhatott ki kettejük közt, illetve hová vezethető vissza ez, aminek hatására idomárunk érzelmei megnyilvánulnak? Erre a kérdésre adta meg saját válaszát Tim Martin, cikkünk alanyának, a Birth of a Monster című rajongói Star Wars-történetnek a rendezője.

 

Az Escape Velocity Content által készült 21 perces nonprofit rajongói projekt egészen varázslatosan visszaadja a filmekben megszokott elemeket. Annyira, hogy még Steve Blum, a Lázadókból ismert Zeb hangja is a nevét adta a 2019-es filmhez, mégpedig a rendező kisfia, Zander Martin által játszott leendő rankort gondozó főhős droidját, 0-TK-t szinkronizálta. Az élethű tatuini környezetet az amerikai Kaliforniában vették fel, a Death Valley Nemzeti Parkban, az Odessa Canyonban és Burbankban. Az előzmény és eredeti trilógiából is felbukkannak ismerős karakterek, tárgyak, jelenetek.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo