Egy nagy nevű karakter is tervben volt a Solónál

solo_tall_ratios_6eef8fff.jpeg.jpg

Amikor 2012-ben George Lucas eladta a Lucasfilmmel együtt a Star Wars franchise-t a Disney-nek, az új tulajdonosok több mellékfilm elkészítését tervezték a sorszámozott epizódok mellett. A Zsivány Egyes és a Solo bemutatása után a Lucasfilm és a Disney stratégiát váltottak, és úgy döntöttek, inkább sorozatok formájában mesélik tovább a különböző történeteket. Utóbbi alkotás tartogatott egy cameót is Maul, a volt Sith és a Vörös Hajnal bűnszervezet vezetője képében. Jonathan Kasdan, Howard Kasdan rendező fia a The New York Times-nak nyilatkozott, hogy tervben volt még egy igen neves meglepetésvendég a filmben, mégpedig a fejvadász Boba Fett. Érdekesség, hogy Lawrence Kasdan írta A Birodalom visszavág forgatókönyvét, amely film az első rendes, élőszereplős bemutatkozása volt Boba Fettnek. A Solónál azonban a Lucasfilm nem adott az elképzelésnek zöld utat, mert más projektben foglalkoztak közben a karakterrel.

 

Sokáig nyílt titokként mozgott a pletyka, hogy egy Boba Fett-film készül a mozikba. A Solo debütálásának napján a The Hollywood Reporter írta, hogy James Mangold írja és rendezi a projektet, de egy hónappal később maga Mangold cáfolta a híreket, majd 2021 novemberében Kathleen Kennedy nyilatkozta az Empire magazinnak, hogy Mangold sosem vett részt semmilyen Boba Fett-projektben. Nevét a The Mandalorian sorozattal is szóba hozták, de szintén tagadta az állításokat és spekulációkat. További szóbeszédek szerint még jóval a Solo előtt Simon Kinberg volt megbízva egy Boba-film írásával és produceri munkáival, amit Josh Trank rendezett volna meg, ugyanakkor Trank még Az ébredő Erő előtt kiszállt, és Kinberg még a forgatókönyv első változatával sem végzett.

 

Mint ahogy az évek során kiderült, Boba Fett élőszereplős sorozat keretében tért vissza a franchise-ba, ami egyben a karakter reneszánszát is jelenti.

Lando Megjelenes

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo