728x79_szukitshu_banner_001.jpg

Egy különleges fénykard a Köztársaság Fénykorából

thr_stellan_lightsaber_tall.jpg

Október 20-án jelenik meg a The Lightsaber Collection nevű illusztrációs kiadvány, amiről korábban is híreztünk, és akkoriban belengették, hogy A Köztársaság Fénykora projektből is lesz fegyver, és jóllehet azóta a különböző könyvekbe és képregényekbe való betekintéssel láthattunk pár markolatot, a starwars.com cikke ismerős, ám egész egyedi dizájnt mutat be.

Michael Siglain, a Lucasfilm Publishing kreatív vezetője elmondta, hogy a Köztársaság Fénykorában a Jediket öltözetben megkülönböztethetőnek és felismerhetőnek akarták tenni, hogy látszódjon, hogy ők a Jedi Rend Jedi-lovagjai, és ez nem volt már a fénykardjukkal sem. A The Lightsaber Collection friss kivonatában Stellan Gios Jedi-mester fegyverét pillanthatjuk meg. Jeff R. Thomas illusztrációs vezető szintén a Lucasfilm Publishingtől elárulta, az ikonikus lézerkardok áttanulmányozása után Grant Griffin művésszel olyat akart megalkotni, ami illeszkedik a többihez, mégis egyedi a karakter számára és ordítson róla a Köztársaság Fénykora érája.

 

Ha keresztvasas fénykard, akkor egyből Kylo Ren fegyvere juthat eszünkbe. Thomas elmondása szerint egy tradicionálisabb beütésű kardot szántak a karakternek, és a keresztvasas formát a kardos támadások kivédésére tudja használni a Jedi-mester. A kreativitási folyamatba az Excalibur fénykardos változatának ötlete is bejött. Mikor meglett a végleges dizájn, az alakja problémát okozott, kevésbé tűnt praktikusnak, amikor kikapcsolva tokba rakják, vagy övre akasztják a fegyvert, és ekkor ötlött fel Thomasban, hogy nem kötelező állandó formájúnak lennie deaktivált és aktivált állapotban a fénykardnak.

 

A végeredmény egy szembeszökő, arany dekorációjú dizájn, amin visszaköszönnek a kor Jedi-köpenyein látott mintázatok, miközben a keresztvasas forma a műérzék magas fokát testesíti meg a Köztársaság Fénykorában. Emellett magáról a Jedi-mesterről is megtudhatunk egy kis háttérinfót. Padawanként Stellan Gios Rana Kant mester tanítványa volt, és fiatal tanoncként szoros kapcsolatot épített ki Jedi-társaival, Avar Kriss-szel és Elzar Mann-nal. Hármójuk közül Gios mindig a józan ész szócsöve volt, és a Jedi hagyományok megtartására összpontosított.

Stellan Gios

Stellan Gios Lightsaber

Thr Stellan Gios Lightsaber Openclosed

The High Republic Concept Art Stellan Lightsaber 9y73r398rh9

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

 • Gyeze

  Gyűjtemények

  http:// keptarhely.eu/ view.php? file=20200913v00tx1d z8.jpeghttp:// [tovább...]
  Írta: Gyeze 1 hónapja
 • Steery

  Gyűjtemények

  Láttam az újságosnál, hogy elindult egy Star Wars sisakok sorozat, am[tovább...]
  Írta: Steery 1 hónapja

Hirdetések

300x279 szukitshu banner 001

 Ezen a napon történt...

A mai napon semmilyen esemény nem történt.

Online

 • Vendégek: 9
 • Tagok: 0
 • Összes tag:499
 • Legújabb:Tgellai
 • Legtöbb online:441
  Vendégek: 441 Tagok: 0 ekkor: 2019 november 18 hétfő - 23:44:57