Dark Droids: Egy kisebb klónháborús hős is feltűnik

dark_droids_d_squad_.png

A tavasszal írtunk róla, hogy a következő nagy Star Wars-képregényes crossover esemény a robotokat középpontba állító Dark Droids ("Sötét droidok") lesz. A sztorija összeköti majd a jelenleg futó képregényszériákat, így a fő Star Wars-sorozatot, a Darth Vadert, a Fejvadászokat és a Doktor Aphrát, de ezek számai és a tényleges Dark Droids képregényfüzetek mellett érkezik majd egy spinoff is, Dark Droids: D-Squad ("D Osztag") címmel, kizárólag droid főszereplőkkel.

A koncepció nem újdonság: A klónok háborúja nézői emlékezhetnek arra, hogy az animációs sorozat egyik történetszálában R2-D2 egy csapat droiddal indult küldetésre (az angol változatban a nevúk is ugyanez volt). De nemcsak a koncepciót vették át klónháborús sztoriból, hanem annak egyik szereplője, a WAC-47 elnevezésű szervizdroid is visszatér R2 oldalán. Ugyanakkor a csapat többi tagja lecserélődik, így velük tart IG-88, a Darth Vader-képregényekből megismert Tripla-Zéró és BT-1, valamint a Lázadók droidja, Chopper is.

A Dark Droids-crossoverben egy titokzatos új fenyegetés, a "Scourge" ("Ostor"/"Csapás"), ami droidokat és kiborgokat fertőz meg, káoszt okozva a galaxisban. Éppen ezért szed össze R2 ebben a spinoffban különböző hátterű társakat maga mellé, hiszen ez mindegyiküket ugyanúgy érinti. A minisorozat írója Marc Guggenheim (Star Wars: A Köztársaság kora), aki a történetet úgy jellemezte, hogy mintha egy Bosszúállók-sztori lenne, szuperhősök helyett droidokkal.

A D-Squad első száma angolul augusztusban érkezik, egy borítót és némi ízelítőt viszont már közzétettek belőle:

Dark Droids D Squad
Star Wars Dark Droids D Squad Team A1354fd0
Star Wars Dark Droids D Squad R2 D2 Ship 45247f63
Darth Bane Elorendelheto Swmedia Banner

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo