Csatahajók ütközete - Egy rajongói Star Wars-rövidfilm

battle-of-the-dreadnaughts.jpg

Bár picit régebbi, de idei fan projektről számolunk most be, a film kreátora EC Henry, producere pedig Eckhartsladder. A grafikailag nagyon szépre sikerült kezdeményezés a Battle of the Dreadnoughts címet viseli, a Legendákból ismert az új köztársasági Viscount-osztályú csillagvédelmező és a birodalmi Eclipse-osztályú szuper-csillagromboló közti összecsapást mutatja be, ezen kívül szerkesztett filmjeleneteket is tartalmaz. Pluszként egy színfalak mögötti videót is közzé tettek, amiben a kisfilm megalkotásának háttérmunkáját követi nyomon.

 

A Viscount-osztályú csillagvédelmező először a The New Jedi Order könyvsorozatban jelent meg. A legnagyobb ilyen mon calamari tervezésű és osztályú hajó hosszban a 17.000 métert is elérte, valamivel több mint 68 ezres kezelőszemélyzetet számlálva. Az elsőt YU 25-ben állították elő, nem sokkal a Yuuzhan Vong Háború kezdete előtt.

 

Ezzel szemben a Birodalmat szolgáló Eclipse-osztályú szuper-csillagromboló a Kuat Hajógyárból gördült ki 17.500 méteres hosszával, a történelem során először YU 4-ben, az endori csata évében. A minimális legénység száma 85.500 főre rúgott. Az osztály talán leghíresebb hajói az Eclipse és az Eclipse II voltak, amik az Árnykéz Hadjárat alatt lettek bevetve Palpatine császár YU 10-es feltámadásával. A hajóosztály a Sötét Birodalom képregényekben debütált.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo