728x79_szukitshu_banner_001.jpg

Bejelentették az új Thrawn-trilógiát és az Alphabet Osztag 2-t

thrawn-alliances.jpg

Tegnap zajlott le 2019-es New Yorki Comic Con, ahol a Lucasfilm Publishing panelen több neves író is képviseltette magát a Star Wars terén: Cavan Scott (Dooku: Lost Jedi), George Mann (Star Wars: Myths & Fables), Katie Cook (Journey to The Rise of Skywalker Coloring Book), Zoraida Córdova (A Crash of Fate) és Charles Soule (Darth Vader). Könyvek szempontjából jelentős hírek kerültek bejelentésre, amik 2020-ban érkeznek majd. A tovább mögött nézzük is, melyek lesznek ezek:

Márciusban adják majd ki a Skywalker kora felnőtt és ifjúsági könyvváltozatát. A felnőtt verziót Rae Carson (Bizonyos szemszögből, Canto Bight, Koréliai hajsza), míg a fiatalabbaknak szólót Michael Kogge (Az ébredő Erő és Az utolsó Jedik ifjúsági könyvváltozatainak szerzője) írja, a könyvek a VIII. részhez készülthöz hasonlóan a film kiegészítői lesznek.

Temp 
Novel
Szintén a Disney Lucasfilm Press részéről 2020 augusztus havában A klónok háborúja univerzuma lesz megtisztelve könyv formájában, melynek címe a The Clone Wars Anthology névre hallgat, és ifjúsági rövid történeteket fog magába foglalni különböző írók tollából, mint Preeti Chhibber, Lou Anders (Pirate's Price), Tom Angleberger (Ne becsüld alá a sötét oldal hatalmát!), Zoraida Cordova (A Crash of Fate), Jason Fry (Az utolsó Jedik könyvváltozata, Sarah Beth Durst, Yoon Ha Lee, Rebecca Roanhorse (Resistance Reborn), Anne Ursu és Greg Van Eekhout.

Anthology
A Del Rey kiadótól két főbb folytatás várható már létező sorozatokhoz. Az egyik az Alphabet Squadron: Shadow Fall, az Alphabet Osztag-trilógia második része Alexander Freedtől (Battlefront: Alkony század), ami A Jedi visszatér utáni időkben egy új köztársasági vadászcsoport indít hajtóvadászatot a fenyegetést jelentő birodalmiak ellen. A mű jövő év júniusában várható.

Temp
Sokak kék bőrű kedvence, Thrawn főadmirális története is bővülni fog a későbbiekben könyvek formájában jövő év júniusában, méghozzá egy trilógiával, melynek címe Thrawn: Ascendancy trilógia lesz. Természetesen Thrawn "atyjától", Timothy Zahntól várhatjuk a folytatást, ami nem is éppenséggel folytatás, hanem Thrawn és a Chiss Fennhatóság egyfajta eredettörténete lesz, még mielőtt Thrawn a Birodalomhoz került volna, és az Ismeretlen Régiókban játszódik.

EGDiRq3XYAEt8Nv
Bár nem kötődik szorosan kifejezetten a panelhez, a Resistance Reborn spanyol könyvborítója hoz egy érdekes változtatást az eredetihez képest, mégpedig egy plusz karakter, Wedge Antilles személyében, akit az idős Denis Lawsonról mintáztak. A könyv idén november 5-én kerül a polcokra Amerikában a "Journey to Star Wars: The Rise of Skywalker" lánc részeként. A regény fogja összekötni a VIII. és a IX. részeket, Rey, Finn és Poe Dameron első közös missziójukról szól, miközben Leia Organa tábornokkal próbálják újjáépíteni a craiti csata után parlagon heverő Ellenállást. Egy rövid kivonatot itt olvashattok is a könyvből.

Reisistance Reborn Wedge
1
2
A Star Wars: Myths & Fables alkotói hála, George Mann tollából és Grant Grifin rajzaival jelentkezik a Dark Legends, középpontban a Sötét Oldal használóival, kezdésnek a Főinkvizítorral ismerkedhetünk meg jobban.

Sw Siths And Legends Deck 092019
Legends
Továbbá a DK Publishingtől egy gyerekkönyvet is bejelentettek Use the Force címen, írója Christian Blauvelt.

Force
Swusetheforce Newspreads Fornycc 7
Forrás: starwars.comio9.gizmodo.com

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

7 Hozzászólás

 • SonOfMurglak
  2019 okt 05 : 20:05
  Beküldte: SonOfMurglak

  Zahn mondta, hogy sok könyvnyi ötlete van, de nem számítottam rá, hogy egyszerre egy egész trilógiát bejelentenek 01 de a Chiss Fennhatóság- sorozatnak örülök, mert amúgy is illett volna már jobban bemutatnia ezt a fajt a kánonban is 08

  0 0
 • Goten56
  2019 okt 05 : 23:15
  Beküldte: Goten56

  Mit lehet még elmesélni a klónháborúról? Vajon lenne bátorságuk összehozni Fistót Securával? A legendákban sajnos kidolgozatlan maradt ez a szál. Zahn miért csak Thrawnról képes könyvet írni?

  0 0
 • SonOfMurglak
  2019 okt 06 : 08:58
  Beküldte: SonOfMurglak

  Rövid történetek lesznek, szóval nyilván nem olyan nagyívű sztorikra kell számítani, inkább olyasmikre, mint ami még anno a sorozat elején voltak, rövid kis epizódok arról, hogyan élték meg a háborút a katonák, egyes bolygókon élők. Nem hiszem, hogy ilyen komolyabb dolgot, mint pl. egy Fisto-Secura románc, ifjúsági rövid történetként akarnának előadni...
  Zahn az jó kérdés 01 én még eddig a Thrawn-könyveken kívül csak a Gazfickókat olvastam tőle, amitől azért nem voltam hasraesve... szóval lehet, hogy tényleg neki csak Thawn meg az SW témában 01

  0 0
 • Goten56
  2019 okt 06 : 09:57
  Beküldte: Goten56

  Nekem a Gazfickók tőle a kedvencem. Ezért is örülnék, ha végre elengedné Thrawnt. Főleg hogy belevonták a Rebels végén látott ökörségbe. Ha bárki másról írna, talán rá tudna venni arra, hogy 2 év kihagyás után megint kánon kiadványt olvassak. Vagy azért erőltetik Thrawnt, mert vele mindent el lehet adni?

  0 0
 • Darth Law
  2019 okt 07 : 07:22
  Beküldte: Darth Law

  Én azt olvastam egy külföldi portálon, hogy a TCW könyvben csak a korábbi epizódokból készült átiratok lesznek, nem új történetek.

  Én egyébként feldolgozni nem tudom, miért kell egy második Thraen-trilógia. Annyira sztem nem nagy karakter (EU-ban sem volt), hogy már a második trilógiát kapja. Ezernyi új karaktert ki lehetne találni. De ehelyett sorra kapjuk meg az ismerteket, Vadert, Thrawnt, stb. Miért nem lehet új karaktereket kitalálni, mint Aphra? (Megjegyzem vele is túltolták, mert mikor ellaposodott a sztori, visszahozták Vadert)
  A Lucasfilm nem mer kockáztatni. Nem mer hosszabb távú új karaktereket alkotni. És ez gáz.

  0 0
 • Goten56
  2019 okt 07 : 09:21
  Beküldte: Goten56

  Remélem, hogy a TCW-s hír kacsa, mert ha tényleg régi részek átirataival akarnak eladni egy könyvet akkor nagyobb a baj mint gondoltam. Lehet, hogy az ismertebb karakterek történeteit jobban veszik az emberek. Vagy egyszerűen kifogytak az ötletekből, de akkor meg maguknak ásták a vermet az eredeti kánon törlésével.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2019 okt 07 : 09:30
  Beküldte: SonOfMurglak

  Nem hiszem, hogy az összes, Lucasfilm által elérhető szerző kifogyott volna az ötletekből 01 szerintem erre még egy kisebb összeget se tegyél fel 01 (Amúgy ötletek akkor is kellenének, ha a régi dolgokat akarnák folytatni, szóval ha kifogytak volna, akkor ígyis-úgyis buktak...) azt még esetleg el tudnám képzelni, hogy azt nézik, hogy mire van kereslet, és úgy látják, hogy az ismertebb dolgokkal jobban járnak. egyébként már eddig is jelentek meg TCW-könyvek, mint az Ahsoka, a Sötét Tanítvány meg a Dooku, szóval adnak is hozzá - úgyhogy szerintem eleve nem is áll a vád, hogy ne lenne ötlet.

  0 0

Hirdetések

300x279 szukitshu banner 001

 Ezen a napon történt...

A mai napon semmilyen esemény nem történt.

Online

 • Vendégek: 3
 • Tagok: 0
 • Összes tag:498
 • Legújabb:BaniKing
 • Legtöbb online:441
  Vendégek: 441 Tagok: 0 ekkor: 2019 november 18 hétfő - 23:44:57