728x79_szukitshu_banner_001.jpg

Az eredeti tervek szerint nagyobb szerepe lett volna a kódfejtőnek a VIII. részben

the-last-jedi-justin-theroux-master-codebreaker.jpeg.jpg

Az utolsó Jedikben a kódfejtő-zseni keresése indítja be az egyik történetszálat. Azonban a film sok fordulata közül az egyik az, hogy maga a kódfejtő lényegében nem kap szerepet a történetben, csak éppen megpillantjuk a kaszinóban a Canto Bighton. A filmhez kiadott vizuális enciklopédiából sem sok derül ki róla (sőt, ott is csak annyit írnak, hogy valódi személyazonosságát eltitkolta, senki nem tudta a nevét sem). A karaktert alakító Justin Theroux (Az egyenjogú nem; A kém, aki dobott engem) azonban most a CinemaBlendnek adott interjúban elárulta, hogy eredetileg jóval nagyobb szerepe lett volna, nem csak egy nyúlfarknyi cameo:

"Rian [Johnson] még évekkel azelőtt felhívott, hogy elkezdték volna a filmet csinálni, és mondta nekem, hogy 'Itt van ez a karakter, bla, bla, bla'. De aztán a későbbiekben valahogy leredukálódott a szerepe, ahogyan kikristályosodott, hogy pontosan mit akarnak csinálni. Aztán az utolsó pillanatban hívott fel, én addigra már el is feledkeztem róla, és akkor azt mondta: 'Lényegében egy cameóról volna szó, egy poénról. Volna kedved eljátszani ezt a szerepet?' Én meg úgy voltam vele, hogy hát miért is ne!"

Theroux a franchise nagy rajongója, éppen ezért örömmel eljátszotta a kódfejtőt még így is, hogy a szerepe nagyon lecsökkent:

"Sokan már annak is örülnének, ha rohamosztagos-páncélba bújhatnának. Úgyhogy nagyszerű volt. Én az egyik, számomra emlékezetesebb jelenetet kaptam, az őrült kaszinójelenetet. Mivel hatalmas Star Wars-fan vagyok, egy gyerekkori álmom valósult meg azzal, hogy ott lehettem a forgatáson. Lényegében annyi volt, hogy 'Gyere Londonba, vegyél fel egy jelmezt és egy vicces bajuszt, aztán csináljuk!' Szóval jól szórakoztam."

A kódfejtő tehát nem csak egy háttérszereplőként lett volna benne a filmben az eredeti elképzelések szerint, és jobban ki is volt dolgozva a karaktere. Kérdés, hogy a sztoriját végleg kidobták-e, vagy esetleg tervezik, hogy felhasználják még. Mivel a kódfejtő Maz Kanata ismerőse, könnyen előfordulhat, hogy jövőbeli Star Wars-sztorikban feltűnik majd. Sőt, az sem lehetetlen, hogy Rian Johnson kárpótlásul szerepelteti majd Theroux-t a spinoff-trilógiájában (hiszen a karaktere szolgálhatna a sagához való kapcsolódási pontként).

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

2 Hozzászólás

 • Steery
  2019 jan 06 : 14:36
  Beküldte: Steery

  Ez a kódfejtős izé egy rossz vicc volt. Maz precízen tudja, hol található a fickó és milyen jelvénye van, de fogalma sincs a kinézetéről, sem a nevéről? Több értelme lett volna egy álnevet bedobni ehelyett.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2019 jan 06 : 14:55
  Beküldte: SonOfMurglak

  a karakter lényege, hogy titkolja a valódi személyazonosságát.. . ebben mi a vicc? a kinézetéről meg nyilván van fogalma Maznak, de nem épp olyan helyzetben volt, hogy körülírja, vagy éppen képet küldjön róla... a megkülönböztető jelvényről viszont könnyen felismerték, és azt nem kellett külön magyaráznia sem...

  1 0

Hirdetések

300x279 szukitshu banner 001

 Ezen a napon történt...

A mai napon semmilyen esemény nem történt.

Online

 • Vendégek: 5
 • Tagok: 1
 • Összes tag:498
 • Legújabb:BaniKing
 • Legtöbb online:441
  Vendégek: 441 Tagok: 0 ekkor: 2019 november 18 hétfő - 23:44:57