Aukcióra bocsátják David Prowse relikviáit

David_Prowse.jpg

Tavaly novemberben hunyt el Darth Vader egyik legismertebb testi megformálója, David Prowse. A testépítő színész 85 évesen tért örök nyugovóra, miután körül-belül 10 évig Alzheimer-kórban szenvedett. Élete során sokféle filmes emléktárgyat gyűjtött, amiket barátja és asszisztense, Julian Owen 2 hónapnyi szortírozás után állított össze Prowse londoni otthonában.

Most Prowse özvegyével, Normával közösen elárvereztetik ezeket, a befolyt összeg egy részét pedig jótékony célra ajánlják fel, az Egyesült Királyságbeli Alzheimer kutatóintézet javára. A tárgyak között természetesen Star Wars-hoz köthető relikviák is sorakoznak, például A Birodalom visszavág piszkozati szövegkönyvei, vagy személyes levelek színésztársaitól, Mark Hamilltól és Carrie Fishertől, az egyiken az alábbi szöveggel: 

Davidnek. Örökké Vader "Apa" maradsz számomra. Szerető fiad, Mark Hamill.


Mark Hamill Letter
 

David Prowse egy másik híres szerepe a Green Cross Code Man, azaz a szabályos gyalogátkelés zöld szuperhőse az 1970-es évekből, amire elmondása szerint a legbüszkébb volt. A szerep egyenruhája és robotja is kalapács alá fog kerülni az aukción, ami el is kezdődött az East Bristol Auctions által, a licitálók pedig május 4-ig, a Star Wars-napig tehetik meg ajánlataikat. Egyébként az elmúlt időszakban is voltak Star Wars-értéktárgyakkal kapcsolatos árverezések, például a Veers tábornokot alakító Julian Glover vált meg több relikviától, illetve több értékes kellék is Nick Gillard kaszkadőr koordinátortól.

Greencrosscodesuit

Greencrosscodedroid

 

Forrás: bbc.com

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei