Árulkodó dallamok a Boba-sorozat zenéjében?

boba_fennec.jpg

Tegnap startolt el a The Book of Boba Fett, a The Mandalorian első spin-off sorozata, ami a Jabba és Bib Fortuna által hagyott hatalmi űrt betöltő fejvadász útját meséli el egy olyan szerepben, ami számára új keletű és megpróbáltatásokkal teli. A Tatuin újdonsült bűnvezére tisztelettel kísérel meg uralkodni elődei megfélemlítéssel operáló módszereikkel szemben.

A sorozat készítői és közreműködői közül többen már a The Mandalorian terén is dolgoztak, Dave Filoni és Jon Favreau felelős producerek is a fedélzeten vannak, csakúgy mint a Mando zenéjéért többször is díjjal elismert Ludwig Göransson, akinek új zenei témáját már a széria beizzítása előtt meghallgathattuk. A zene dallamai közt ismerős szólamok is felcsendülnek, nevezetesen 1:49-től a Vörös Hajnal témája hallható a Solo: Egy Star Wars-történet című filmből, ami cameókat is előre vetíthet, és ebbe az alvilági témába remekül illeszkedne a Vörös Hajnal szindikátus is.

 

A Vörös Hajnal szindikátus feletti vezetést Maul halála után Qi'ra vette át, derült ki a War of the Bounty Hunters című képregényből (amiben Qi'ra Boba Fett-től ragadja el a karbonitba fagyasztott Han Solót, és árverésre bocsátja azt), majd az úrnő saját képregény-sorozatot is kapott Crimson Reign címmel, ami az V. és a VI. rész között veszi fel a fonalat, és Qi'ra célja elmondásai szerint Darth Sidious és Darth Vader megölése. Jóllehet a The Book of Boba Fett egy évtizeddel később játszódik és a képregény még csak most startolt, Qi'ra és Boba közös múlttal rendelkezik, már csak Han Solo esetében is, mellesleg a Birodalom vezérkara eltűnt a galaxis sakktáblájáról, a Sithek uralma megszűnt létezni, így érdekes lesz látni kettejük viszonyát. A Trónok harca sztárja, Emilia Clarke pedig egy nem régiben adott nyilatkozata alapján szívesen visszatérne még a Star Wars univerzumába, ez akár a The Book of Boba Fettben is megtörténhet, ha már nem készül el a Solo folytatása. Friss érdekesség, hogy a Solóban a tervek szerint Boba Fett is feltűnt volna, most viszont Boba saját projektjében a Solo egyik főszereplője jelenhet meg.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo