Állítólag bajban van a KOTOR remake készítése

revan_kotor_remake.png

Tavaly szeptemberben mutatták be a régóta nyílt titokként pletykált Knights of the Old Republic CGI-előzetesét, ami a népszerű 2003-as játék remake-je, és ezért nem fogja az új kánon részét képezni. Az Aspyr mellett a játék fejlesztésébe beszállt a Sony Interactive Entertainment is, de sokan a fedélzeten vannak, akik a BoiWare cégnél dolgoztak korábban, ami az eredeti játékhoz is kötődik. A készítők arról is biztosították a rajongókat, hogy teljesen újjáépítik a játékot, és nemrégiben azt is pletykálták, hogy a harcrendszerben lesznek lényeges változtatások az eredeti 2003-as játékhoz képest. Ám azóta nem várt események sújtották a projektet.

A Bloonberg értesülései szerint a Star Wars: Knights of the Old Republic remake készítése leállt és komoly bajban van a fejlesztés. A játékon dolgozó Aspyr Media határozatlan ideig jegeli a játék bemutatását, mert állítólag hó elején elbocsátottak két kulcspozícióban lévő embert, a játék művészeti és design részlegének vezetőjét, és az alkalmazottakat értesítették, hogy állni fog a projekt, amíg nem találnak megfelelő munkaerőt.

 

Noha nem jelöltek meg hivatalos bemutatási dátumot a KOTOR remake bemutatásánál, a stúdió elvileg nem hivatalos infók szerint 2022-re célozta be a fejlesztés kezdetét, egyes stábtagok pedig úgy vélték, 2025 környékén, vagy később kerülhet a polcokra. Bármi is volt a terv, úgy tűnik többet kell majd várnunk a KOTOR remake-re.

 

Mostanában egyébként sötét felhők keringenek több készülő Star Wars-játék felett. Sajnos egy másik várományos játékot, a Köztársaság Fénykorában játszódó Eclipse-et is rossz hírek érték, ami felett a Quantic Dream bábáskodik, ahol szintén munkaerőhiánnyal küzdenek, és bennfentes infók szerint 2027/2028. környékén fejeződhet be a fejlesztése. Ugyancsak késik a Hunters arena-játék bemutatása is, amivel az eddigi fejlemények szerint leghamarabb 2023-ban játszhatunk.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo