Akár korábban is láthattuk volna Maul visszatérését

darth_maul.jpg

Darth Maul karaktere 1999-ben mutatkozott be a nagyközönség előtt a Baljós árnyakban, majd Obi-Wannak köszönhetően derékba törté a karrierje, és sok-sok évre el is tűnt a süllyesztőben. A sok rajongó kedvencévé vált Sith utána néhány könyv és képregény szereplője volt, amik bukása előtti életéből meséltek el momentumokat, majd 2012-ben jött számára a nagy visszatérés A klónok háborúja animációs sorozat révén. Maul ezt követően a Lázadók animációs sorozatban és a Solo filmben is tiszteletét tette, előbbinél régi riválisa tett végérvényesen pontot a kegyvesztett Sith tanítvány és alvilági bűnvezér pályafutására.

 

Henry Gilroy, aki a A klónok háborúja és a Lázadók animációs sorozatoknál dolgozott íróként, egy frissebb interjúban egy igen érdekes dolgot árult el Maulról. Gilroy szerint tervben volt, hogy A klónok háborúja előtt még a 2005-ös A Sithek bosszúja filmben térjen vissza Sidious volt tanonca, mégpedig nem is akárhogy: Maul Grievous szerepét töltötte volna be, aki a kiborg harcos páncélja alá rejtőzött volna. Gilroy elmondta, hogy bár lett volna értelme a koncepciónak, mégis örül, hogy Grievous végül saját maga lehetett, noha érdekes volt, hogy a koncepciós munkatársak majdnem rábeszélték George Lucast a Maul/Grievous verzióra.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo