Ahsoka: Így nyilatkozott Thrawn motivációjáról Zahn

ahsoka_thrawn_still.png

Thrawn főadmirális a Star Wars-irodalom egyik legnépszerűbb szereplője, éppen ezért nem is csoda, hogy végül is mozgóképen is megelevenedett, előbb animált, majd most az Ahsoka sorozatban hús-vér formában is. A karakter megalkotója, Timothy Zahn a széria megjelenése előtt azt már elmondta, hogy a színészválasztással elégedett, az évadzárót követően pedig a látottakkal kapcsolatban is megnyilvánult.

Zahn Az író egy rendezvényen beszélt arról, hogy Thrawn sorozatbeli ábrázolása egybevág-e mindazzal, amit ő leírt. A Star Wars News Net beszámolója szerint Zahn megerősítette korábbi véleményét, miszerint Dave Filoni jól ismeri a karaktert, majd arról beszélt, hogy szerinte miért akarhatja Thrawn a Birodalom visszatérését. Röviden, a szerző szerint Zahnt az moziválja, hogy segítse a népét, a Chisseket. Mivel pedig úgy hiszi, hogy az Új Köztársaság nem lesz képes segíteni célja elérésében, a Birodalomra van szüksége. Ezért akart tehát minden áron visszatérni a Perideáról, hogy újjáépíthesse a Birodalmat.

Zahn második Thrawn-trilógiája, amely a Chiss stratégának a birodalmi ranglétrán való felemelkedését mutatta be, egyértelművé tette: a főadmirális az Ismeretlen Régiókban leselkedő veszélyektől tartott, és úgy vélte, szükség van a Birodalom erejére ahhoz, hogy ezeket a fenyegetéseket meg lehessen állítani. (Emiatt időnként meg is kérdőjeleződött a Birodalomhoz való hűsége, hiszen hiába szolgálta a Császárt, elsősorban mindig a saját népe javát nézte.)

Végül az író azt a korábbi kijelentését is megismételte, hogy szeretne még Thrawnról szóló történeteket írni, mivel vannak ötletei, mivel lehetne "kitölteni" azt a közel egy évtizedes időintervallumot, amely a Lázadók vége és az Ahsoka között eltelik, és amelyről nem tudjuk, mi történt addig a főadmirálissal. Hogy ez a vágya mikor teljesülhet, az egyelőre kérdéses, mindenesetre addig sem maradunk újabb Thrawn-tartalom nélkül, ugyanis jövőre érkezik a Thrawn: Szövetségek képregény-adaptációja, folytatva a néhány éve megkezdett sorozatot.

Aki esetleg korábban nem ismerte a karaktert és háttértörténetét, bővebb ismertetőt olvashat róla a Szukits Kiadó honlapján, ahol a Könyves Magazin blogon folyamatosan közölnek Star Wars-témájú cikkeket is.

Hagyatek Banner Uj Fekvo 2000x1000 B

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo