A Visions egyik része Annie-díjért versenyezhet

the_duel_annie.png

A Star Wars Visions című, 9 részes anime antológia-sorozat egyik legígéretesebb epizódja a The Duel volt, ami egy Sith vándort helyezett középpontba, aki egy bandita-csoporttal akaszkodik össze, minek vezetője szintén Sith. Animációs stílusban és egyéb elemekben egyértelmű főhajtás volt Akira Kurosawa japán rendező munkássága előtt, akinek filmjeiből maga George Lucas merített ihletet az első Star Wars-film elkészítéséhez. Bár nem tartozik a kánon fősodrához, a The Duelben rejlő lehetőségeket kihasználva és kibontva még egy könyv is íródott Ronin címmel, amit jövő év elején magyarul is olvashatunk a Szukits kiadó jóvoltából.

A The Duel pedig nemsokára más animációs projektekkel is megmérettetheti magát, ugyanis a 2022. február 26-án tartandó 49-ik évi Annie-díjátadón nyerheti el a legjobb televíziós- és médiaműsor kategóriájában az első helyet. Az animációs filmek egyik legjelentősebb díjáért olyan kihívókkal kell megküzdenie a The Duelnek, mint a Bob burgerfalodája, a League of Legends játék univerzumában játszódó és 9 jelöléssel induló Arcane, a tavaly 5 Annie-díjat bezsebelő Szerelem, halál és robotok, valamint a Tuca és Bertie felnőtt animációs sitcom a BoJack Horseman alkotóitól, tehát ezen a porondon sem lesz egyszerű dolga a vörös szamurájkardosnak. A tavalyi Annie-díjátadón egyébként a The Mandalorian is elhozhatott egy serleget az élőszereplős kategóriában, valamint A klónok háborúját is elismeréssel jutalmazták a zenei teljesítményéért.

 

A Visions összességében sikert könyvelhetett el, a japán illetékesek pedig kifejezték, hogy készségesen adnák nevüket egy esetleges második évadhoz, emellett a The Village Bride-ot is Oscar-jelölésre javasolták a Disney háza táján, de sajnos nem fért fel az animációs rövidfilmek szűkített listájára.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo