728x79_szukitshu_banner_001.jpg

A Solo-ban újabb karaktert emeltek át a kánonba?

solo_a_star_wars_story_old_republic_exar_kun_1112820_1280x0.jpeg.jpg

A Star Wars franchise legutóbbi darabja szokás szerint tömve volt utalásokkal, kikacsintásokkal a saga főbb pillanataira, sőt a Legendákra is - köztük a Régi Köztársaság korának egyik fontos alakjával.

A folytatásban spoilerekre kell számítani!

A The Art of Solo: A Star Wars Story c. könyvben, amit Phil Szostak írt, egy nagyon érdekes részletre derült fény. Mint tudjuk, Dryden Vos különleges tárgyakkal rendezte be a lakónegyedét, és ebbe egy elegáns asztal is beletartozik. Az asztal lapját egy nagy obszidián darab rögzíti, amit hieroglifákkal díszítettek, és ami, mint kiderült Exar Kun Sith templomából származik.

XQ08C0


Mindezt Lee Sandales, a Lucasfilm művészeti részlegének vezetője erősítette meg a Twitteren.

„A központi asztal, ami [Dryden] adminisztratív hatalmának székhelyét képviseli, egyedi bútor. Az alapkő, amit Dryden Exar Kun Sith templomából hozott magával csiszolt obszidiánból készült és hieroglifákkal díszített."

Az új kánon beindítása óta ez a harmadik legnagyobb utalás a The Old Republic érára. Elsőnek ott volt a Malachor, aminek felszínén, mint tudjuk hatalmas ütközet zajlott a Jedik és Sithek között. Ez kétszer is megjelent már az eddigi történetekben. Először a Lázadók animációs sorozatban, utána pedig a Baljós árnyak előtt játszódó Darth Maul képregényben. A második utalás pedig Luke - Az utolsó Jedikben látható - nyaklánca, benne egy ősi, vörös Sith fénykard-kristállyal.

Frissítés: Leland Chee, a Story Group tagja szintén a Twitteren jelentette be, hogy hiába szerepelt Exar Kun a filmmel kapcsolatos kulisszatitkokat felsoroló könyvben, ettől még nem lett hivatalosan a kánon része.

A Szerzőről

Darth Law

 • Gyeze

  Gyűjtemények

  http:// keptarhely.eu/ view.php? file=20200913v00tx1d z8.jpeghttp:// [tovább...]
  Írta: Gyeze 2 hete
 • Steery

  Gyűjtemények

  Láttam az újságosnál, hogy elindult egy Star Wars sisakok sorozat, am[tovább...]
  Írta: Steery 3 hete

Hirdetések

300x279 szukitshu banner 001

 Ezen a napon történt...

A mai napon semmilyen esemény nem történt.

Online

 • Vendégek: 16
 • Tagok: 0
 • Összes tag:499
 • Legújabb:Tgellai
 • Legtöbb online:441
  Vendégek: 441 Tagok: 0 ekkor: 2019 november 18 hétfő - 23:44:57