A Rogue Squadron helyett más film érkezhet 2023-ban

kotor.jpg

Eddigi hivatalos ismereteink szerint 2023 végén kerül a mozivásznakra a következő Star Wars-film, egészen pontosan a Petty Jenkins által dirigált Rogue Squadron, ami időben feltehetőleg a Skywalker Saga után fog játszódni. A legutóbbi hír a projekt kapcsán még a nyárról, hogy Matthew Robinson (Lódító hódító, Monster Trucks: Szörnyverdák, Dóra és az elveszett aranyváros) felel a forgatókönyvért.

Azonban olyan szóbeszédek kaptak szárnyra az utóbbi néhány napban, hogy az X-szárnyú filmre még plusz egy évet kell várni, ám a Disney mindenképpen szeretne bemutatni egy Star Wars-filmet 2023-ban. A jelenleg hivatalosan készülő mozik ezen kívül Rian Johnson trilógiája, Taika Waititi filmje, Kevin Feige filmje, ezzel szemben a Big Screen Leaks szerint egyikük sem lesz a befutó, hanem egy új, eddig hivatalos formában be nem jelentett alkotást tennének a Rogue Squadron helyére. A The Hollywood Reporter úgy értesült, hogy a Rogue Squadron szkriptjét nagy mértékben át kellett írni, most Jenkins és Robinson azon dolgoznak, hogy a forgatásig meglegyen egy elfogadott anyag. Illetve a helyzetet tovább bonyolítja, hogy Jenkins épp lázasan dolgozik a harmadik Wonder Woman-filmen és egy Amazons spin-offon, előbbinél a rendezői, utóbbinál a produceri poszton.

 

Szintén pletykaként merült fel, hogy milyen film töltheti be az így keletkezett űrt 2023-ra, mégpedig egy a Régi Köztársaság érájában játszódó történet, ami egy önálló sztori lesz, nem egy feldolgozás a Legendák-univerzumból. 2019-ben egyébként már a BuzzFeed arról cikkezett, hogy az illetékesek megegyeztek a Viharsziget, az Alita: A harc angyala és a Terminator: Genisys filmeken dolgozó Laeta Kalogridis-szal, hogy készítse el egy Star Wars-film forgatókönyvét, ami egy Régi Köztársaság trilógia első része lenne. Ehhez a hírhez hozzátartozik még az is, hogy állítólag 2018 nyara óta írja Kalogridis a forgatókönyvet, és a hír közzétételekor már majdnem kész volt. Látszólag két évig nem történt előrelépés ez ügyben, mégis elképzelhető, hogy ezt a sztorit fogják előre hozni. Nem mellesleg Kathleen Kennedy is azt mondta 2019-ben, hogy szeretnének foglalkozni az érával, plusz a Lucasfilmnek is érdekében áll a Régi Köztársaság korának újrafelfedezése, hiszen - bár még nem tudjuk, hogy mikor - érkezik a Knights of the Old Republic játék remake-je.

 

Végezetül fontos megjegyezni, hogy a fenti értesülések erősen pletyka szintjén mozognak, hivatalos megerősítésig nem szabad készpénznek venni ezeket.

Darth Vader Fekv

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo