A Lucasfilm felvette a tehetséges deepfake-művészt

luke_mandalorian2.jpg

A The Mandalorian második évadzárójában megjelenő fiatal Luke Skywalker arcát CGI technológiával valósították meg, amelynek minősége nem mindenkinek nyerte el a tetszését a rajongók között, még ha a Jedi-mester jelenetét rengetegen éljenezték. A Mark Hamill közreműködésével elkészült végeredményt egy Shamook nevű YouTube-felhasználó a deepfake eszközei útján feljavította, amivel jobban visszaadta a színész évtizedekkel korábbi arcát. A videó idáig majdnem elérte a 3 millió megtekintést, a like-dislike aránya alapján pedig elnyerte a nézők tetszését a munka.

 

A Redditen nemrég egy Gandamack nevű felhasználó beszámolt a hírről, hogy a Shamook nevezetű deepfake művészt felvette a Lucasfilm Senior Facial Capture Artist munkakörbe. Ez körül-belül annyit takar, hogy egy CG karakterre kell megfelelően digitálisan rászabni egy színész arcát. Shamook elárulta, hogy pár hónapja csatlakozott az ILM/Lucasfilm csapatához, amely munkakör annyira lefoglalja, hogy nem jutott ideje új tartalmat gyártani a YouTube-csatornájára - a legutóbbi videója 3 hetes, az azelőtti pedig 4 hónapos -, de már jól beilleszkedett, és lassan lesz ideje új projektekre.

 

Az nem ismert, hogy a cégtől keresték-e meg a művészt, vagy ő ajánlotta-e be magát, mindenesetre örömteli hír, hogy a rajongói körből is erősíti csapatát a vállalat. Vajon milyen megvalósításokat láthatunk tőle a jövőben? Mindenesetre a munkái alapján sem a rajongóknak, sem a vállalatnak nem lesz panasz rá.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo