728x79_szukitshu_banner_001.jpg

A legfurcsább fénykard a Legendákban

ubese_thorn_back_War_Dragon.jpg

A Star Wars Legendák és Kánon médiájában akadtak a reguláristól eltérő fénykardok, például a fényostorok, az Ahsoka Tano által használt shoto fénykardok, a keresztvasas lézerkardok, az ősidőkben használt protokardok, a fénykard-lándzsák, a Maul által előszeretettel használt ikerpengés fénykardok, vagy a Dooku gróf és Ventress forgatta hajlított markolatú lézerkardok.

Cikkünk alanya az 1995-ben megálmodott csatasárkány-lovas kardja, ami a Star Wars Galaxy Magazine 7. számában jelent meg egy rajongói munkának köszönhetően. Történt ugyanis, hogy a 3. számban egy versenyt hirdettek a laptulajdonosok az olvasók közt, hogy alkossák meg saját idegen lényüket, ez volt a The Design An Alien pályázat. A nyertes a 29 éves Mark Rehkopf volt, aki az ubese sárkánylovas karakterét és történetét alkotta meg, amit az akkori kánon részévé emelt be Leland Chee, a Lucasfilm kontinuitási szerkesztője.

 

Az ubese csatasárkányokat (Ubese Thorn-Back War Dragon) a galaxis a Klónháborúk alatt ismerte meg egy Nomad-Damon nevű utazó által, aki ezeket az állatokat tenyésztette és adta el, hogy csaták esetén támogatókként legyenek segítségre. Azonban a bestiák annyira erőszakos természetűek voltak, hogy amik a Jedikhez kerültek, egyszerűen kezelhetetlennek és agresszívaknak minősültek a világos oldal használóinak. Még a Galaktikus Birodalom se kívánta ezeket a szörnyeket, és hatalomra jutásukkal általános utasítást adtak ki, hogy minden nagy populációs központtal rendelkező bolygón irtsák ki a csatasárkányokat. A tisztogatást túlélő néhány állatot gazdagoknak értékesítették, akik háziállatként, vagy őrzőként fogadták be a lényeket.

 

Egy karakter még hátasnak is használt egy egyedet, aki egy Darth Mauléhoz hasonló fénykardot használt, azonban annyi különbséggel, hogy a markolat közepénél volt egy szünet, ahol szabadon átjárhatott a lézersugár, vagy ha úgy tetszik, egy lézerrel összekapcsolt két fénykardként is lehet értelmezni a fegyvert. Ezt a fénykardot valamikor a Birodalom után hozták létre. Azonban többet nem tudni sem a karakterről, sem a fegyverről, mivel ez a magazinos debütálás volt az egyetlen kánon megjelenésük.

 

A cikk az alábbi videó alapján íródott:

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

 • Gyeze

  Gyűjtemények

  http:// keptarhely.eu/ view.php? file=20200913v00tx1d z8.jpeghttp:// [tovább...]
  Írta: Gyeze 1 hónapja
 • Steery

  Gyűjtemények

  Láttam az újságosnál, hogy elindult egy Star Wars sisakok sorozat, am[tovább...]
  Írta: Steery 1 hónapja

Hirdetések

300x279 szukitshu banner 001

 Ezen a napon történt...

A mai napon semmilyen esemény nem történt.

Online

 • Vendégek: 14
 • Tagok: 0
 • Összes tag:499
 • Legújabb:Tgellai
 • Legtöbb online:441
  Vendégek: 441 Tagok: 0 ekkor: 2019 november 18 hétfő - 23:44:57