A Köztársaság Fénykorában Padawanokat nem vittek harcba

high_rep_padawan_.jpg

A klónok háborúja ugyan leginkább különféle, lazán kapcsolódó sztorik láncolata, de ha akarunk neki keresni egy központi történetszálat, akkor az Ahsoka fejlődése. Az egész széria azzal indul, hogy a fiatal Padawant elküldik a háborús zónába, hogy ott tanuljon Anakintól.

Ennek ismeretében kifejezetten érdekes, hogy egy jelenleg futó ifjúsági képregény, a Star Wars: The High Republic Adventures széria szerint a Köztársaság Fénykora idején az ifjú tanulókat nem küldték a frontvonalra, épp ellenkezőleg: a sorozatban a Nihilekkel űrcsatába induló Mesterek hátrahagyják a Padawanokat a Csillagfény Állomáson. Amikor pedig egyikük emiatt panaszkodik, a mestere megjegyzi, hogy "már így is túl nagy veszélyben vannak". S hogy még jobban ki legyen hangsúlyozva a dolog, hogy a Jedik a harcokból ki akarják hagyni az ifjakat, a velük szemben álló Nihilek pedig éppen eközben kezdenek el gyerekkatonákat toborozni.

Ez egy elég jelentős felfogásbeli különbség a Köztársaság Fénykorabeli és a klónháború idején élő Jedik között, ami pedig elég jól mutatja, hogy a Rend késői képviselői bizonyos mértékben már eltávolodtak azoktól az ideáloktól, amelyeket elődeik dicsőségük csúcsán képviseltek.

- Nem hiszem el, hogy hátrahagytak minket!
- Talán így a legjobb, nem?
- Tulajdonképpen elméletet tanulni vagyunk itt. Ezért maradt itt a többi Padawan is a Csillagfény Állomáson. Ez, [amire készülnek] már nagyon veszélyes. Nem tehetik meg... [hogy magukkal visznek].

High Rep Padawan 2

Bár egyelőre nincs infó arról, hogy ez a képregény magyarul is megjelenne, a Köztársaság Fénykora-projekt regényei hamarosan fordításban is érkeznek, így nemsoká mi is megismerhetjük az akkori Jedi Rendet!

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei