A Dark Horse újra a Star Wars-képregények fedélzetén!

dark_horse_star_wars.jpg

2022-ben új szerzeményekkel visszatér a Dark Horse Comics a Star Wars franchise képregényes piacára! Jövő év tavaszától várhatóan minden korszakból, a Köztársaság Fénykorától egészen az Első Rend felemelkedéséig kaphatunk képregényeket a kiadó jóvoltából, minden korosztály számára. Mike Richardson, a Dark Horse alapítója és igazgatója elmondta, hogy egy on-going (hosszabb távú, rendszeres megjelenésű széria, mint a Marvel-féle Star Wars) és egy antológia sorozaton gondolkodnak, de lesznek benne egyszámos történetek és különszámok is, és a tervek szerint az első kötetek a Köztársaság Fénykora korszakban fognak játszódni. A Lucasfilm emellett egyúttal kijelentette, hogy a Marvel szimultán továbbra is folyamatosan jelenteti majd meg saját kiadványait.

Az 1986-ban alapított Dark Horse Comics kiadó a Marvel után majd' 25 évig volt a Star Wars-képregények zászlóshajója a Legendák időszakból. Első kötete a meglehetősen darkos Sötét Birodalom sorozat volt 1991-ből, amiben egy klóntest formájában feltámad Palpatine császár, aki bosszút forralva lerohanja a galaxist az újjáegyesített Birodalommal és a szuperfegyverekkel, de ha ez még nem lenne elég, Luke Skywalker is a sötét oldalon köt ki. Több ikonikus sorozat fűződik a kiadóhoz, köztük a Jedi-históriák, a Star Wars Mesék antológia-sorozat, a Köztársaság széria, a Sötét idők, a Régi Köztársaság lovagjai, a Vérvörös Birodalom, de emellett számos könyvet ültettek át a képregények hasábjaira, például a Thrawn-trilógiát, A Birodalom árnyait, a Tomboló Erőt, plusz az előzmény trilógia, valamint a legelső Star Wars-film finomítatlan, nyers forgatókönyvének adaptálása is kiemelkedő tényező.

 

Utolsó képregényes munkájuk a 2014-es A Dathomir fia volt, ami a Darth Sidious által fogságba ejtett Darth Maul történetét folytatta A klónok háborúja animációs sorozat kaszálása után, ám a közelmúltban is kiadott néhány alkotást, jóllehet azok nem képregények voltak, hanem például a Jedi: Fallen Order és a Lázadók sorozat művészeti képeskönyvei. Magyarországon számaik a kilencvenes évek vége felé jelentek meg először az újságárusoknál, és egészen a 2010-es évek elejéig futottak itthon a Dark Horse Comics képregényei.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo