A Baljós árnyak helyszíne is feltűnhet az Andorban

phantom_menace.png

A forgatókönyvírók sztrájkja jelentette nehézségek ellenére a filmesek már túl vannak az Andor második évad forgatásának oroszlánrészén. Nemrég éppen Londont vették be, hogy a coruscanti Birodalmi Biztonsági Iroda kültéri jeleneteit rögzítsék, amit már az első felvonásban láthattunk, azóta pedig a fővárostól 48 kilométerre található Hever kastélynál szúrták ki őket, ahol már egyszer forgattak Star Wars-filmet, mégpedig 1997-ben az I. részt.

Hever CastleTalán nem sokan emlékeznek erre a helyszínre, mert ez a Baljós árnyak egyik kivágott részében szerepelt: Qui-Gon, Obi-Wan és Jar Jar azon jelenetét hosszabbította meg, amikor a bongo tengeralattjáróval megérkeznek Theedbe. Viszont a partra szállás során problémák adódnak, mivel a jármű meghibásodása miatt nem tudnak a szilárd talajra jutni, így kénytelenek szigonykábel segítségével a vízben átkelni. A biztonságot jelentő kövezeten pedig feltűnik a kastélyhoz tartozó szökőkút is. Bizonyára azért lett kihagyva a szekvencia a teljes filmből, mert lassította volna a cselekményt, de a látvány alapján elég sokáig számolhattak vele.

 

Egyébként a Hever kastély olyan filmekben is feltűnt, mint a Tintaszív, A herceg menyasszonya, illetve újabban a Nagy Katalin - A kezdetek című sorozat is alkalmazta. Ugyanakkor nem vehető biztosra, hogy a Naboo bolygóhoz lesz felhasználva a turisztikai látványosság. Ott van a szintén Angliában található Black Park esete, itt forgatták le a jeleneteket a Takonadához Az ébredő Erőben, az ellenálló bázist a Skywalker korában, illetve az Andor első évad flashback jeleneteit a Kenari bolygóhoz.

Filming Was Being Set Up For Andor S2 Today At Hever Castle V0 D4bbi9j9um8b1

Filming Was Being Set Up For Andor S2 Today At Hever Castle V0 Advhh9j9um8b1

Az Andor második évadának forgatása tavaly november óta zajlik, és a tervek szerint idén augusztusban fognak leállni a kamerák, a posztprodukcióra pedig egy évük lesz utána. Addig is amennyiben a várakozások közepette szívesen élnétek még át az Andorhoz hasonló történeteket, érdemes elolvasni a Zsivány Egyes ugyancsak előzményeiként szolgáló kiadványokat, például A lázadás hajnalát, vagy a Katalizátort.

Hagyatek Banner Uj Fekvo 2000x1000 B

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo