728x79_szukitshu_banner_001.jpg

Fórum


 • Üdvözöllek: Ádám vagyok. Egy Zsivány Star Wars rajongó!

  Adatok
  Magyar kiadó: Kolibri Kiadó
  Kiadói sorszám: SW057K
  Magyar kiadás éve: 2017
  Író: Leland Chee – Pablo Hidalgo – Matt Martin
  Fordító: Bus István – Papp Zoltán (csak képregény)
  URL#1: [Linkelt tartalom]
  URL#2: [Linkelt tartalom]
  ## ##
  Típus: Idővonal alapú ismerettár
  Téma: A Star Wars keletkezése és fejlődése, filmipari és történelmi események, 1914-től 2016-ig
  ## ##
  Oldalszám: 367-12 = 355
  Méret: 26cm széles, 31cm hosszú, 3cm vastag
  Borító: Kemény-táblás

  Fülszöveg
  A Star Wars 1977 óta jelen van a popkultúrában, vagyis immár négy évtizede világszerte része a köztudatnak. A Star Wars: Évről évre időrendben haladva mondja el az „űropera” keletkezésének történetét a kezdetektől a legújabb fejezetek, Az ébredő Erő és a Zsivány Egyes születéséig.
  A Lucasfilm közreműködésével készült, neves szakértők tollából származó kötetben minden megtalálható, ami az elmúlt 40 évben történt, és kapcsolódik a Star Warshoz: George Lucas korai ötleteinek kidolgozásától a Lucasfilm eladásáig, a Star Wars: Lázadók első látványterveinek elkészülésétől a sorozat legutóbbi epizódjainak megalkotásáig, az első regények megjelenésétől az új Star Wars-élményparkok átadásáig az összes jelentős eseményt felöleli, bemutatva a Lucas teremtette galaxis és a őt körülvevő világ kölcsönhatásait.
  A 40. születésnapja alkalmából megjelenő album impozáns és különleges ajándék minden rajongó számára.

  Borító
  A borítón Kylo Ren szerepel, a gerincén C-3PO, a hátlapon pedig Darth Vader; fekete-arany színű megjelenésben. A három szereplő szimbolizálja a kezdetet (Vader), a folyamatosságot (C-3PO) és a jelen-jövőt (Ren).

  Tagolás
  6 fejezetre oszlik
  1. Élet a Star Wars előtt 1914-1972
  2. Az eredeti trilógia 1973-1983
  3. A trilógiák között 1984-1996
  4. Az előzmény trilógia 1997-2005
  5. A klónok háborúja 2006-2012
  6. Star Wars: egy új korszak 2013-2016

  Felépítés
  Részletes (azaz nem egyszerűsített) tartalomjegyzékkel, egy-egy rövid bevezetővel és szerzői előszóval rendelkezik, valamint nagyon-nagyon részletes név- és tárgymutatóval. Oldalszámozással is rendelkezik, de ahol a kép belelóg az oldalszám területére, ott nincs számozás.
  A fejezetek kétoldalas címmel kezdődnek, melyből 5 darab, hosszanti csíkként elhelyezkedő kép után a 6. csíkon szerepel a rövid leírás.
  Példának – amíg kicsit belemerülök a részletekbe – 1988-at veszem. Bármint nem az évszámot, hanem az ahhoz kapcsolódó tartalmat. 138–141. oldalak. Az évszám szerepel nagyon-nagyban, majd egy összefoglaló az évről és egy kiemelt idézet. Ezután hónapról hónapra jól látható tagolással blokkokba, vagy úgy is mondhatnám, szövegdobozokba van foglalva a különböző hovatartozású tartalom. Bizonyos információ napra pontosan szerepel. Lábléc területén világtörténelmi események szerepelnek szalagcímként. Az egész bármely szomszédos oldalpár hátterében egy nagy felbontású háttérkép szerepel, mely évenként más és más.
  Előfordulnak szép számmal kétoldalas képek, jelenlegi példaként a 202–203. oldalakon.
  Valamint – hogy mutassak még egyet – a 332–333. oldalakon.

  Tartalom
  Típusát tekintve: idővonal alapú ismerettár. Témája: A Star Wars keletkezése és fejlődése, filmipari és történelmi események, játékipari megjelenések, 1914-től 2016-ig. Színes, igazán jó minőségű képek, rengeteg információmorzsa. Rövid és lényegre törő megfogalmazás. Történelmi események, filmipari megjelenések, Star Wars események, társasjátékok, kulisszatitkok, videojátékok, könyvek, képeslapok, akciófigurák, képregények, plakátok, Star Wars-ban dolgozó filmesek más munkái. Persze itt sem szerepel minden könyv, képregény és videojáték megjelenés, de a szerkesztő által fontosnak tartott igen. Be van mutatva, miként újította meg Lucas a filmipart, létrehozott cégeket, melyek még a mai napig is – nem csak Star Wars filmeknél – munkálkodnak.
  Most az eddigi elhangzott relatíve objektív szempontok után a személyes véleményemre térek át:
  Kifejezetten a színvonalas képeknek, különösebben a nagyoknak és a különleges információknak örültem. Régóta érdekelt egy ilyen összeállítás, és íme ez is eljött. A könyv olvasása folyamán nagyon érdekeltek a plakátok, a kulisszatitkok és az általam játszott videojátékok megjelenése.
  Kedvenc fejezet: A klónok háborúja (2006-2012).
  Kedvenc oldal: 72–73. oldalak: Képeslapok.
  Kedvenc idézet: 248. oldal: „Ki kell tartanom az elképzeléseim mellett. Harminc évesek, de ki kell tartanom mellettük.” – George Lucas az előzménytrilógiáról

  https://youtu.be/BfkvaNGlXlY

  Új korszak kezdődik: rövidebb videó, szünetmentes fogalmazás, bő leírás.
  Kellemes időtöltést kívánok a videómhoz!

  Kíváncsi vagyok a TE véleményedre, írd le hozzászólásban!
  *Az ERŐ legyen veled, mindig!*
   


Moderátor(ok): Attila, Béreslegény, Cameron, Darth Law, dolmanyg, JoniPeti, Kira, Light, owokaleyo1992, PAVideoStudio, Razool, SonOfMurglak