728x79_szukitshu_banner_001.jpg

Fórum


 • Ahogy a Birodalom sötét árnyéka lassan rátelepszik az egész galaxisra. A felkelők tudomást szereznek egy titokzatos fegyverről, ami a Birodalom által uralt űr mélyén épül. Ha elkészül, semmi sem állhat majd ellen neki, állítólag egész bolygók elpusztítására is képes lesz. A hírek szerint a félelmetes gépezet építése már a befejezéshez közeledik...
  A galaxis lakóinak sorsa most egy különös összetételű csapaton múlik: egy leleményes fiatal nőn, akit a bosszúvágy hajt; egy felkelő parancsnokon, akinek orgyilkosságot kellene végrehajtania; egy szökevény birodalmi pilótán; egy vak szent emberen, és mindenre elszánt bajtársán; valamint egy veszedelmes birodalmi droidon, akit egykori gazdái ellen fordítottak. A felkelőknek minden eddiginél nagyobb szükségük lenne egy jelentős győzelemre, de ehhez a csapatnak meg kell szereznie a Birodalom új fegyverének terveit...
  Ám miközben veszélyes céljuk felé tartanak, a szörnyű gépezet is felbukkan a láthatáron, csak arra várva, hogy kihirdesse a császár zsarnoki uralmát a galaxisban egy olyan csapással, mellyel rászolgál rettegett elnevezésére: Halálcsillag.
   


 • Alexander Freed: Zsivány Egyes
  Na, így kell megírni egy filmregényt. Alexander Freed kiváló munkát tett le az asztalra. Matthew Stover: A Sith-ek bosszúja és Karen Traviss: A Klónok Háborúja című könyvei óta nem olvastam ilyen jó filmregényt. Az ébredő Erő könyvváltozat természetesen labdába sem rúghat ezzel. Alan Dean Foster leírásai sekélyesek és rövidek voltak, a karakterábrázolás tekintetében is csak a felszínt kapargatta. Freed-nek már az nagyobb könnyebbséget jelenthetett, hogy egy sokkal jobb sztoriból dolgozhatott, mint Foster.
  A Zsivány Egyes regényben nagyon jól elmerülhetünk a szereplők gondolataiban. Jyn, Cassian, Bodhi, Krennic, Chirrut, Baze, Mon Mothma. Mindenkiből jóval többet kapunk, többet tudunk meg, mint a filmből. Jyn egy megtört figura, aki sokat szenvedett már, de a jóság, a szeretet és az emberségesség mégis hatalmas benne. Pont ezek a pozitív eszmék ezek, melyek mozgatják a karakterét. A Scarifon őt sajnáltam meg a legjobban. A múltjából is több az utalás, de azért nem túl sok, gondolom majd a Rebel Rising jobban kifejti majd. Cassian hisz a cél szentesíti az eszköz filozófiájában. Ő amolyan vezeklő karakter, aki a megváltást keresi. A felébredő lelkiismeretet nagyon jól érzékelhetjük. Chirrut és Baze figurája inkább a kötet vége felé kerül előtérbe, az áldozatuk még sokkal meghatóbb, mint a filmben. Bodhi múltjáról többet megtudhatunk, de nem olyan sokat, mint vártam. Krennic-kel egy kicsit kevesebbet kerül előtérbe, de őt a Katalizátor rendkívüli módon bemutatta. Élvezetes volt olvasni az utalásokat az előzményregényre. Mon Mothmáról is több háttér infó kiderül, de főleg az általa javasolt politikai megoldás volt nagyon érdekes. Draven testesíti meg a felkelők sötétebb figuráit.
  A kötet az összetettséget kiválóan ábrázolja. Bűntudat, megbékélés, lelkiismeret… mindezek az érzések a legélénkebbek.
  A kiegészítő információk a könyv fő kuriózumai közé tartozik. Ezek a pár oldalas visszaemlékezéseket, üzenetváltásokat, feljegyzéseket nagy élvezettel olvastam. Egy kicsit Karen Traviss kiegészítéseire emlékeztettek, de azoknál is részletesebbek voltak. A könyv kivitelezése is elüt a megszokottól.
  Összes ségében véve elégedett vagyok. Már a filmben is éreztem, hogy a kitűnő sztori ellenére egy kissé zavar a sok halál, ezért csak négy és fél a végső eredmény.
   


Moderátor(ok): Attila, Béreslegény, Cameron, Darth Law, dolmanyg, JoniPeti, Kira, Light, owokaleyo1992, PAVideoStudio, Razool, SonOfMurglak