728x79_szukitshu_banner_001.jpg

Fórum


 • A Köztársaság és a szeparatisták közt dúló háború lassan darabokra szaggatja a galaxist. Dooku gróf, az árulóvá lett jedi mester egyre brutálisabb taktikákhoz folyamodik, ezért a konfliktus a jedi lovagok elszántsága ellenére is rengeteg áldozatot követel. Amikor Dooku utasítására egy egész menekülteket szállító flottát megsemmisítenek, a Jedi Tanács űgy dönt, elérkezett az idő, hogy leszámoljanak a gróffal.
  Dooku azonban még a legjobb fejvadászok számára is túl nagy kihívás lenne, így a Tanács vakmerő és kétségbeesett lépésre szánja el magát: megkísérlik mind Quinlan Vos jedi mestert, mind a hírhedt, egykori sith bérgyilkost, Asajj Ventresst a grófra szabadítani. Ventress gyűlölete olyan erős egykori mestere iránt, hogy még legősibb ellenségeivel is örömest szövetkezik, csak, hogy végezhessen vele.
  Kezdetben úgy tűnik, ők a legalkalmasabbak erre az akcióra, ám kettejük ellentmondásos kapcsolata hamarosan veszélybe sodorja az egész küldetés sikerét...
   


 • Amikor bejelentették a Lucasfilm felvásárlása után, hogy törlik A klónok háborúja sorozatot, nagyon szomorú lettem. Rengeteg lezáratlan történet maradt nyitva, és akkoriban szó sem volt róla, hogy ezek valamilyen formában azért napvilágot látnak majd. De aztán megjelent egy Darth Maul képregény, és megjelent ez a könyv, amit most végre elolvashattam, és kijelenthetem, hogy nagyon örülök, hogy ez nem az animációs sorozat keretein belül valósult meg. Rengeteg minden történik a könyvben, ami akár egy teljes évadra elegendő lett volna, de gyanítom, hogy annyira nem lett volna mély, mint így. Érdekes, hogy az új kánonban ez már a második romantikus történetnek minősül, de Akárcsak az Elveszett Csillagok ez is maximálisan pozitív volt számomra. Vos mestert én sosem kedveltem a Legendák történeteiben, de itt sokkal szimpatikusabb volt. Könnyebben lehetett vele azonosulni… Némi humor is került a regénybe, főleg Anakin és Obi-Wan nyomán, akik hozták a szokásos formájukat.
  A történetről nem sokat szeretnék írni, de biztos, hogy drámai és sötét is egyes helyeken, ellenben nagyon sok minden kiderül belőle, ami régóta zavart, mert a filmekből nem derült ki. Például, hogy Dooku mért lett „gróf”, illetve Obi-Wan „Ezúttal együtt vívunk meg vele” mondata is újra értelmet nyert, mert a TCW utolsó évadában is együtt küzdöttek meg a gróffal, itt viszont csak Anakin harcol ellene.
  Szerintem nagyon jó történet lett, a rajongók mindenképp tegyenek vele egy próbát. Nálam biztos, hogy többször olvasós.
   


Moderátor(ok): Attila, Béreslegény, Cameron, Darth Law, dolmanyg, JoniPeti, Kira, Light, owokaleyo1992, PAVideoStudio, Razool, SonOfMurglak