728x79_szukitshu_banner_001.jpg

Fórum


 • Réges-rég egy messzi-messzi galaxisban egy rég halottnak hitt gonosz szövetség éledezni kezd. Ez még a Jediket is meglepetésként éri, akik figyelmét a Kereskedő Föderáció és a Köztársaság közötti politikai feszültség köti le. Most az Erő sötét oldala azzal fenyeget, hogy úrrá lesz a világosságon, és csupán egy ősi Jedi-jövendölés állhat a remény és a végzet útjába az egész galaxisban.

  A Tatuin sivatagos világán, távol a Köztársaság érdekeltségeitől, egy rabszolgafiú, aki nappal keményen dolgozik, éjszakánként arról álmodik, hogy Jedi-lovag lesz belőle, és egy napon bejárja majd azokat a világokat, amelyekről eddig csupán mások történeteiből hallott... és megtalálja a módját, miként nyerje el a szabadságot önmagának és hőn szeretett anyjának. Egyetlen reménye rendkívüli ösztöneiben rejtezik, s azon képességében, hogy képes megérteni a dolgok mibenlétét, amely tulajdonságai a bolygó egyik legjobb gondolaversenyzőjévé teszik.
  A galaxis egy másik pontján Qui-gon Jinn, a Jedi-lovag és ifjú tanítványa, Obi-van Kenobi azt a megbízást kapják, hogy védelmezzék meg Amidalát, Naboo fiatal királynőjét, aki megpróbál módot találni arra, hogy véget vessen annak a blokádnak, amelyet a bolygóját körülvevő Kereskedő Föderáció csatahajói jelentenek. Ezen kísérlet közben kerül Qui-gon, Obi-van és a királynő szépséges udvarhölgye a Tatuin poros utcáira, s éppen abba az üzletbe, ahol az ifjú rabszolga, Anakin Skywalker gürcöl és álmodozik. És ez a váratlan találkozás megpecsételi annak a drámának a kezdetét, amely egykor majd legendává válik...
   


 • 2016 augusztus 28 vasárnap, 03:57
  Tavaly A vadászó árnyékot adtam oda olvasásra nagymamámnak, idén pedig ezt a regényt. (A múltkor félreinformáltalak titeket, ugyanis nem az egész OT-t látta, hanem csak A Birodalom visszavágot.) A továbbiakban átadom mamának a szót.

  „Összességébe n tetszett a könyv, annyira lírai, kulturált stílusa van. Maga a cselekmény egy krimi, úgy megrázza az embert, de a stílus kiegyenlíti, tehetséges az író. A stílust ugyan szépnek tartom, de nehéznek is, mivel nehezemre esett a történéseket a magamévá tennem, többször félbehagytam (kb. 5 hónapig olvastam) ilyen-olyan problémák miatt, ennek ellenére szeretném elolvasni a folytatást.

  Anakin annyira kedves, szimpatikus szereplő, megérintett. Vannak emberek, akiket személyes találkozáskor kedvesebbnek találsz, mint azelőtt. Számomra Anakin is ilyen kedves kisfiú. Padmé mint női szereplő nagyon jól megírt kedves, határozott karakter. Látszik, hogy vonzalom van köztük, és nagyon örülök, hogy a lány nem érzi felsőbbrendűnek magát a fiúnál, hanem kedvesen bánik vele. Viszont a cseles nevű Jar Jart ki nem állhattam, úgy rühelltem, mint keveseket. A gyerekek számára a neve alapján kedvesnek tűnhet, de a felszín alatt egy ördög lakozik szerintem.

  A vadászó árnyékhoz képest ez a könyv közelebb kerül a szívemhez. A jövő, amit annak a regénynek az elején elképzeltem Maul számára (mama azt szerette volna, ha békés öregkora lesz a Sith-nek), örülök, hogy megváltozott (már annak a regénynek a végén is mást gondoltam), de biztos vagyok benne, hogy a végső összecsapásnak így kellett végződni, ennyire drámaian.”
   


Moderátor(ok): Attila, Béreslegény, Cameron, Darth Law, dolmanyg, JoniPeti, Kira, Light, owokaleyo1992, PAVideoStudio, Razool, SonOfMurglak