728x79_szukitshu_banner_001.jpg

Fórum


 • Darth Plagueis: a valaha létezett legnagyobb Sith-ek egyike. Minden vágya a hatalom megszerzése. Az elvesztése az egyetlen, amitõl fél. Tanítványként elfogadja a Sith-ek könyörtelen módszereit. És amikor eljön a perc, végez a mesterével, de megesküszik, hogy õ maga nem jut erre a sorsra. Mert Darth Plagueis olyan tudást birtokol, mint még soha senki – parancsol az életnek és parancsol a halálnak.

  Darth Sidious: Plagueis tanítványa. A mestere útmutatásával, titokban tanulmányozza a Sith-ek tanait, mialatt egyre magasabbra tör a Köztársaság ranglétráján – elõször nagykövet, majd szenátor, aztán fõkancellár lesz belõle.
  Darth Plagueis és Darth Sidious, mester és tanítvány. Céljuk a Galaxis feletti uralom megszerzése, és a Jedi Rend elpusztítása. De képesek elszakadni a kegyetlen Sith hagyományoktól? Vagy pedig az egyikük uralkodási és a másikuk örök élet iránti vágya elveti a megsemmisülésük magvait?
   


 • 2014 március 08 szombat, 02:22
  Amikor ezt olvastam a 313. oldalon -
  Plagueis elégedetten mosolygott a maszkja alatt.
  - Azt jelenti, hogy várandósak, de a terhességet nem természetes fogantatással, hanem az Erő segítségével értem el.

  - arra gondoltam, hogy aztahéccázát, lehetséges lenne, hogy Anakint is ő teremtette, a terve része volt?, de kiderült, mi a helyzet.


  A 449.oldalon eldobtam az agyam - Azt hiszed, hogy ezek a te ötleteid voltak, holott én sugalltam neked valamennyit, hogy aztán te elém álljál velük. Túlságosan megbíztál bennem Plagueis. - nem akarom elhinni, ez nagyon durva, márpedig, ha így írja Luceno, akkor így történt. Plagueis halála egy kicsit kiábrándító volt, amolyan illúzióromboló.


  A vadászó árnyékkal kapcsolatban mintha egy kis időbeli bakit fedeztem volna fel. Luceno a Plaguies 422. oldalán leírja -
  Egy hét telt el a Perlemi Állomáson tartott gyűlés óta. Maul azóta végzett Lorn Pavannal, egy nappal azelőtt, hogy az orvosok biomechanikus kezet erősítettek volna az információkereskedő karcsonkjára.

  - Tehát eltelt egy hét, és Amidala felhívja Valorumot, hogy segítsen mert blokád alatt van a Naboo, ugye ekkor küldik Obi-Want és mesterét. Viszont Reaves regényéből nekem úgy jött le, hogy a Jedik hamarabb elindultak a Kereskedelmi Szövetséghez, mint Pavant lenyakazták volna (sorrendileg is így van A vadászó árnyékban).

  Tegyük fel, hogy hétfőn volt a Perlemi Állomáson a gyűlés, szóval ismét hétfőn - egy hét elteltével - kérte Amidala a segítséget. Keddtől vasárnapig vmilyeik napon halt meg Lorn. Lucenonál csak ezután indultak el a Jedik.


  Nem akartam szőrszálat hasogatni, de feltűnt.  Bizony Kira, én is különösen megörültem (szinte ujjongtam) egy szereplő felbukkanásának
  Kinman Dorianáról a Kirajzásban olvastam először. Pavan felbukkanására számítottam, mivel A vadászó árnyékot javasoltátok.
   


 • James Luceno: Darth Plagueis
  Már harmadjára olvastam újra és újból hihetetlen élmény volt. Darth Plagueis-ről csak A Sith-ek bosszújában lehetett hallani, mégis hamar az egyik olyan karakter lett, akiről minél többet meg akartam tudni. James Luceno is hasonlóan érezhetett, mert annak idején már a Sötét nagyúr megírása után hozzákezdett a könyvhöz. A sztori már 2007-ben napvilágot látott volna, de nem jött össze, mivel a szerkesztők úgy érezték, hogy nem jött el még annak az ideje, hogy Palpatine múltjában vájkáljanak. (Vajon a tervezett élőszereplős sorozat miatt?) A Millenium Falcon című regény után már zöld utat kapott a projekt. James mindent beleadott. Ahogy olvassa az ember a könyvet, valahogy olyan érzése támad, mintha nemcsak egy regényt, hanem egy komplett enciklopédiát olvasna. Rengeteg utalás van a könyvben több más könyvől, képregényből, video játékból. Darth Bane, Knights of the Old Republic, The Old Republic, A megtévesztés leple, Darth Maul: A vadászó árnyék, Jedi Tanács: Háborúskodás, Köztársaság képregények…stb. Az események nagyon jól össze vannak fésülve, élvezet volt olvasni. A szerző el tudta érni, hogy a negatív figurákért is izguljon az ember. A két központi figura: Darth Plagueis és Darth Sidious. Plagueis hajszolja a halhatatlanságot, Sidious a politikai hatalmat. A Sith-ek Nagy Terve már a végső fázisban van. Érdekes volt olvasni, Hogy Plagueis sok mindent másként tervezett, Sidious sugallatára változtak meg a dolgok. James nagyszerű képet adott Palpatine eredetéről, ennél jobb nem is lehetne és valószínűleg a jövőben sem tudják majd jobban feldolgozni. Elég tragikus, drámai és érdekes is. A könyvben végig cselszövések és ármányok sorozatáról olvashatunk, melyek mesteri módon vannak kifejtve. Sidious szerepét egyáltalán nem csökkenti a könyv, sőt a végén egyértelművé válik, hogy ő valódi nagy ágyú, Plagueis pádig hasznavehetetlenné válik. A regényben látszik csak igazán: sok minden egyéni nézőpont kérdése. A legjobb részek közé tartozik amikor az Erő visszavágott és megteremtette Anakint, mert Plagueis és Sidious mesterkedései a sötét oldal felé vitték a dolgokat. Harmadszor is nagy élmény volt, még jobban is élveztem, mint akármelyik filmet.
   


Moderátor(ok): Attila, Béreslegény, Cameron, Darth Law, dolmanyg, JoniPeti, Kira, Light, owokaleyo1992, PAVideoStudio, Razool, SonOfMurglak