banner1.png

Fórum


 • Tízezer éve tanulmányozzuk az Erőt... Küzdünk, hogy a világosság és a sötétség mindig egyensúlyban legyen. De most... most előkerült valami, ami talán mindnyájunkat megsemmisít. Egy férfi. És az álmai.”

  Lanoree Brockot az ősi Je’daii Rend legnagyobb mesterei ismertetik meg az Erő titkaival. Ám a testvére nem képes érzékelni az Erőt, és mind jobban eltávolodik a Rendtől, ami végül tragédiához vezet.
  Lanoree éveken át magányos Őrzőként szolgálja és védi a Tythan­ rendszer békéjét. Váratlanul a Je’daii Tanács elé idézik, ahol tudatják vele, hogy felbukkant egy fanatikus szekta, amelynek tagjai nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint hogy elhagyják az ismert űrt. Ennek érdekében működésbe akarnak hozni egy hiperkaput, méghozzá a rettegett sötét anyag felhasználásával – és ezzel az egész rendszert elpusztító katasztrófát idézhetnek elő. Lanoree megdöbben, amikor megtudja, hogy a mesterek miért éppen tőle várják a megoldást. A szekta vezetője, a zseniális és őrült férfi, akit bármi áron meg kell állítania, nem más, mint a fivére, akit rég halottnak hisz – és akitől most már neki is félnie kell...
  Tim Lebbon regényében a Jedi Rend hajnalába kalauzol el bennünket.
   


 • 2015 december 09 szerda, 12:17

  Több helyen is (kiadó honlapja) kiakadtak a Je'daii Jedi-ként való írására, amit nem igazán értek, oké jobb lett volna ha megmarad úgy, de ezen már nem lehet változtatni. Sztem azért írhatták Jedi-ként, hogy az egyszeri olvasó is képben legyen. Elvileg így kell kiejteni a két alakot: link

  A Csillagbámulók sztem nagyon jó kifejezés annak ellenére, hogy az eredeti szó csillagászokat jelent, de a "to gaze" ige viszont bámulni jelentéssel is bír.

   


 • Nemrég olvastam újra a Távoli Csillagokat. Nagyon élvezetes volt. A Nagy utazás leírása, hogy miként is válnak a fiatalok a Tythonon Je'daiijá nagyon érdekes. Az ezzel kapcsolatos visszaemlékezései Dalra számomra megindítóak; kettejük kapcsolata, ahogy öccse kívülállóként jelenik meg az Erőhasználó társak mellett, és hol próbál, hol nem megfelelni az elvárásoknak, amely már-már szánalomra méltóvá teszi őt, míg végül teljesen eluralkodik rajta az az érzés, hogy ez nem az ő világa, sőt, félelemmel tölti el az a tudás, amit el kellene sajátítania.

  Kifeje zetten tetszett, hogy egy kis, zárt rendszerben játszódik, és ahogy az áhított technológiai tudás, megossza a rend és a tudomány egyes híveit. Utóbbiak tudásvágya, céljai legalább annyira szimpatikusak tudnak lenni, még ha a módszereik nem is.

  Az alkímiával kapcsolatos leírások és annak a sötét oldallal való kapcsolata, még ha csak egy apróbb részlet is a történetben, de nagyon beszédes.

  A szereplők személyiségét is jónak éreztem, a főhős nagyon érdekes és szimpatikus benne, noha távolról sem tökéletes, feddhetetlen. Társa, Tre Sana szerintem a regény legjobban felépített karaktere és kapcsolatának alakulása Lanoreeval kifejezetten érdekes, miként változik a cselekmények során.

  Nagyon jól egészíti ki a Dawn of the Jedi képregény sorozatot, mellyel végre volt lehetőségem együtt olvasni, a kronológiai rendet betartva természetesen 08
   


Moderátor(ok): Attila, Béreslegény, Cameron, Darth Law, dolmanyg, JoniPeti, Kira, Light, owokaleyo1992, PAVideoStudio, Razool, SonOfMurglak