swmediabanner.jpg

Fórum


 • Egy a Galaktikus Szövetségi űrbe érkezett, Sith harcosokkal teli hajó elpusztítása során halálos fenyegetés tárul fel; titokban fegyvernek kitenyésztett Erő-használó klónok szabadultak el, akik nem tesznek különbséget világos és sötét oldal között. Súlyosbítja a helyzetet, hogy a klónoknak nincs vesztenivalójuk, mert genetikai hibáik miatt halálos betegség és őrület gyötri őket.
  A Jedi mester Jaden Korr a klónok üldözésére indul, és bár reménykedik a meggyógyításukban, felkészült az elpusztításukra is. Tudtán kívül Sith ügynökök járnak a nyomában, akik nem csupán a klónokat akarják megszerezni uruknak, de Jaden elfogása is a feladataik közé tartozik. Élet-halál harca során Jadennek szembe kell néznie a sokkoló valósággal, amely alapjaiban rázza meg világát és a kérdéssel, hogy mi tesz valakit emberré... és Jedivé?
   


 • 2014 augusztus 30 szombat, 01:04
  Amikor a videóban azt mondom, hogy "amikor a legvégén szöget üt az ember fejében a gondolat, ami ha igaz, az egyszerűen brutális, ehhez fogható azta… érzéssel nem sokszor találkoztam."
  Az alábbira gondolok. Aki olvasta mit gondol? Nagyon spoileres!
  Előbbi mondatomban arra gondoltam, hogy az a Jaden Korr - akivel a játékban játszunk, az Áramlatok szereplője, akinek a tudatát a végén Marr áttölti az Utánzatba - egy klón. Erre enged következtetni, hogy

  (1) Thrawn a halála előtt egy alvó ügynököt juttatott a Coruscantra, csak nem maradt ideje aktiválni, Jaden pont ott tűnt fel először,

  (2) Nyss ősi nyelven aktiválókódot mondott - amire reagálni kellett volna, de nem tette, ezt a meglepődésnyi időt kihasználva tudta megölni az umbarait - ez esetben nem klón, de az umbarai azt hitte, hogy az, szóval létezik egy Jaden-klón,

  (3) az utolsó előtti oldalon Katona azt mondja "találkozott a hasonmásával" - eszerint Katona az eredeti, nem klón, az angol regényben így van: he has met a "clone of himself". Sőt ugye Katonát nevezik a Mintának. Ha vmire azt mondjuk, hogy minta, akkor az korábban készült, mint a többi, ami annyiban különbözik ettől, hogy később készült. Az ilyen nyelvtani értelmezés szerint is Katona az eredeti Jaden.

  (4) a 47.oldalon Wyyrlok és Nyss nézi a felvételt, amint a Jedi harcol Alphával, amikor észreveszik az ujjaiból előkúszó Sith-villámokat, Nyss megjegyzi: "Elbukott. Túl korai még, nem?" Erre Wyyrlok azt feleli: "És tegyétek, amit meg kell tenni!"

  (5) Jaden elméje átkerült az Utánzatba, akinek az arcán nincs seb. Azt tudjuk, hogy az Utánzat egyértelműen klón, ebből azt gondolom, hogy még azelőtt készítették, mielőtt Jaden kiskorában megsebezte volna az arcát. Itt lényegtelen, hogy ki a klón, ellenben az tény, hogy akkor klónoztak, amikor még kisgyerek volt, legalábbis nem volt sebes az arca.

  (6) Az Áramlatokban elvileg Alpha sokatmondó pillantást vet a Jedire és közülünk egy valakinek hívja őt. Elvileg - mert a magyar regényben nem találom, de a wookieepedián ezt írják: In Crosscurrent, the clone Alpha casts a "knowing look" at Korr and calls him "one of us,".


  Annyi biztos, hogy Kemp egyik verziót sem erősítette meg, nyitva hagyta a kérdést, valószínűleg a tervezett két folytatásban megmondta volna az író mi a helyzet, de erre már nem kerül sor. Kb. olyan helyzet állt elő, mint A gonosz dinasztia végén, csak ott az író utólag megmondta, ki lett a győztes.

  Kemp még annyit felvetett, hogy Jaden az Árulásban szereplő Zeerid Korr őse is lehet.
   


Moderátor(ok): Ashla, Attila, Darth Law, Kira, owokaleyo1992, PAVideoStudio, SonOfMurglak